Громадські активісти Луцька проти «закону про ОРДЛО»

07 Липня 2016, 11:30
2609 Джерело: http://volga.lutsk.ua/

Луцькі активісти оголосили на Волині збір підписів проти закону про вибори на Донбасі.

З ініціативи партійців від «Самопомочі» у середу, 6 липня, в місті провели круглий стіл, до якого долучилися представники інших партій, помічники нардепів, громадські активісти, учасники АТО – пише Волинська газета.

Об’єднала учасників  загроза прийняття у парламенті закону про вибори на окупованій території. Про ймовірність внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного закону заговорили днями. Мовляв, закон навмисне приймуть неочікувано, тихо, за кілька днів до депутатських канікул.

Вибори на Донбасі – всього-на-всього черговий крок до того, щоб Росія узаконила підконтрольні собі території України. Тоді точно війна перетвориться на громадянську і Україна уже нічого не доведе світові. Натомість треба визнати війну війною, окупанта – окупантом, вважають учасники круглого столу.

Вибори приведуть у парламент 15 представників Донбасу. Провладним партіями ці «штики» потрібні для формування більшості. Але чи будуть це українські нардепи.

Ініціативу «Самопомочі» – звернутися до нардепів від Волині з вимогою не голосувати за цей закон  – підтримали представники різних громадських організацій (це і Ярослав Мудрик, голова Центру допомоги учасникам АТОГ, і Неоніла Головатська, керівник проекту «Меценати для солдата» та ін.). Помічниця нардепа Ігоря Лапіна запевнила, що він не голосуватиме за вибори на окупованих територіях. Реакція інших обранців поки не відома.

А депутат облради Михайло Імберовський зауважив, що ініціюватиме внесення відповідного звернення від громадських структур і на розгляд сесії Волинської облради, що відбудеться 14 липня. Цікаво, що традиційно волинські самопомічівці були одностайні з депутатами від «Солідарності», чи не означають гучні заяви, що між фракціями «пробігла чорна кішка»? Михайло Імберовський пояснив це так:

«Наша фракція – самостійна у прийняття рішень. Ми підтримуємо тих, хто працює на користь громади». 

Коментарі
08 Липня 2016, 01:41
Нафіг нам той Донбас, якщо Порошенку потрібен, хай створює там Республіку Рошен, а Україні він не потрібен, Путін все розбомбив, то хай собі і бере.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром