«У нас немає монополії ЖЕКу, в нас монополія в людських головах», – Тарас Яковлев

06 Липня 2016, 19:55
1710 Джерело: zhito-mir.org.ua

Власникам багатоквартирних будинків дали ще півроку, аби створити ОСББ або знайти управителя.

Про це в ефірі програми «Місто, як воно є» на радіостанції «СіД FM» розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Він розповів, що у Верховній Раді відтермінували закон про реформування житлово-комунальної галузі.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон, який має зруйнувати монополію ЖЕКів і дати змогу мешканцям багатоквартирних будинків ефективно управляти своїм майном. Говорилося, що до 1 липня 2016 року українці матимуть час, аби створити ОСББ чи обрати управителя. Проте, як зазначив Тарас Яковлев зараз мешканці міст матимуть для цього ще додаткових півроку.

«Ніхто закон не відміняв, наміри так і залишилися, ніхто їх назад не відкатує (ну, я не можу говорити про Верховну Раду). Закон просто відтермігували, я чекав і відчував, що така річ буде. Зараз ми б стикнулися з дуже великими проблемами, якби оголошували конкурс на управителя або управлінську компанію, бо не маємо механізму як це зробит». – розповів заступник мера.

А також додав, що не вважає це поганим рішенням, оскільки воно не закриває систему реформування. Є можливість створювати ОСББ та самим обирати, хто керуватиме будинком.

«В нас в принципі немає як такої монополії ЖЕКу.  В нас є монополія в людських головах. Люди впевненні, що ЖЕК повинен ремонтувати будинок, що вони не є власниками будинку, а є тільки власниками квартири. Законодавець дав можливість працювати з жеками до січня 2017 року. Але, якщо люди вирішили, що будуть створювати ОСББ,  або наймати управлінську компанію, то вони без проблем можуть це робити», – підкреслив Тарас Яковлев.

Я зауважив заступник мера півроку мешканці матимуть для того, аби визначитися з управителем, держава –  для імплементації законів, а управлінські компанії для кращої підготовки. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром