Хто у Луцьку піклується про самотніх пенсіонерів та людей з особливими потребами

06 Липня 2016, 15:55
1559 Джерело: primgazeta.ru

Територіальний центр соціального обслуговування щоденно надає соціальні послуги, які перебувають і складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Про це на засіданні виконавчого комітету розповіла директор територіального центру Галина Шатецька.

Вона розповіла, що основним завданням центру є вжиття заходів для того аби підвищити рівень соціальної захищеності самотніх людей похилого віку та осіб з особливими потребами.

Протягом шести місяців 2016 року структурні підрозділи територіального центру надали 158009 соціальних послуг 4223 громадянам.

Серед послуг,  які надаються центром є забезпечення гарячими обідами протягом двох місяців на рік. За шість місяців в їдальні установи прохарчували 711 осіб, з них за кошти міського бюджету – 407.

Також Луцький міський територіальний центр спільно з іншими міськими та обласними координаційними центрами та волонтерами надає допомогу громадянам, які прибули зі східних областей України, де проводиться анти терористична операція. У 2016 році за допомогою до центру звернулося по допомогу шість громадян. З них одну особу забезпечили гарячим харчуванням на червень , чотирьом надали одяг,  взуття,  засоби домашнього вжитку та послугами перукаря скористалася ще одна особа; послугами пралі скористалася також одні особа ще одна обслуговується соціальним працівником вдома і одна – відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги на постійній основі.

Також територіальний центр включили до переліку установ, які надають допомогу учасникам АТО та членам їх сімей у рамках Комплексної програми підтримки військовослужбовців. Станом на 1 липня центр обслуговує 11 громадян,  які є членами сімей мобілізованих.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024