Театральний майдан: підземного переходу не буде

06 Липня 2016, 14:11
2416

Виконавчий комітет Луцької міської ради не погодив проект рішення про затвердження детального плану території в межах Театрального майдану для будівництва підземного переходу з торговим центром.

Голосування відбулося під час засідання виконавчого комітету у середу, 6 липня.

Під час розгляду питання у членів виконкому та депутатів виникло чимало питань до забудовника, який запропонував збудувати підземний перехід між Центральним універмагом та Театральним майданом та облаштувати там торгівельний центр.

Зокрема депутат Микита Рабан поцікавився, чи немає ризику, що будівництво призупиниться через відсутність грошей у інвестора. Адже міська рада немає жодних підтверджень, що фінансів у забудовника достатньо. Цікавили представників влади також археологічні розкопки, перенесення комунікацій, руйнування дорожнього покриття та ризики ще більшого завантаження вулиці через потік авто до ТЦ.

Представник забудовника Сергій Волик розповів, що під час будування підземки дійсно зруйнується частина дорожнього покриття, проте інвестор його відновить за власний кошт. Крім того, під при роботах буде присутній представник від охорони культурної спадщини.

Заступник мера Тарас Яковлев зазначив, що у місті є необхідність у кількох переходах, проте коли інвестор готовий облаштувати його у центрі міста, то не варто упускати таку можливість. Він зауважив, що після того, як буде розроблений проект, можна буде цікавитися і про терміни виконання робіт, і про можливість перенесення комунікацій. Проте не всі погодилися з цією пропозицією.

Зокрема Олег Бондарук вважає, що якби дійсно думали про користь для лучан, то під землю «заганяли б машини, а не людей». Проти виступив і заступник Миколи Романюка Юрій Моклиця:

«Не секрет, що я залишаюся противником такого рішення. Коли ми проводили півторагодинну зустріч, ми ставили питання, чи доцільно там робити перехід. Зараз їх більше засипають, а не будують», – зазначив заступник.

Крім того він наголосив, що перехід не вплине на покращення транспортної ситуації. На вулиці немає заторів, а якби вони і були, то наявність переходу тільки перенесла б їх до наступного перехрестя. А ще він зауважив, що пішоходам набагато зручніше перейти дорогу по світлофору, а не спускатися та підніматися з підземки.

 Проти виступили також депутат Ігор Поліщук та Павло Данильчук. Вони підкреслили, що не було громадських слухань, немає штрафних санкцій до виконавця, якщо роботи не виконають вчасно.

Окрім того, підземка занадто близько до підземель, які розміщені під собором. Це, за словами Данильчука, може призвести до руйнування пам’ятки.

У підсумку члени виконкому не підтримали проект рішення ПДП.

Коментарі
06 Липня 2016, 17:35
Что и следовало ждать.Конюх,он и в городе конюх...................
06 Липня 2016, 18:48
А Вам тільки аби розрити,а там хоч трава не рости.........
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром