Чия "Благодать" у центральному парку?

14 Серпня 2015, 11:31
10787

В центральному парку на алеї, що веде від вулиці Глушець до зоопарку, розташувалась церква з екстравангтною назвою «Божа Благодать».

На місці теперішньої церкви раніше був виставковий павільйон, потім виставляли лише сільськогосподарську техніку, пізніше був склад.

Закинуте місце в центрі Луцька пастор Анатолій Степанович вподобав ще у 2000 році, коли повернувся з США в Україну. Та конкретно почав цікавитись як його придбати лише в 2004.

1

"Сім років ми молилися, щоб це приміщення стало наше. І в 2011 році Бог почув ці молитви і нам вдалося купити цю занедбану споруду. Купили її у приватного власника за 200 тисяч доларів. Облагороджували разом", – розповіла одна з вірянок.

Пастор додав, що цей маленький клаптик землі вартий вкладених у нього коштів, адже це дуже вигідна і сприятлива місцина: розміщенням у центрі міста, що працює як самореклама, і зеленими насадженнями та атмосферою, що можна створити довкола храму, якщо облагородити територію. 

1

Храм протестантів відкрився минулого року в жовтні і  відтоді у них назбиралося понад сотню прихожан. Служби в храмі відбуваються щосереди о 19:00 та в неділю о 10:00. Помолитися в храм можуть прийти і вірянин, і випадкові перехожі, адже протестанти всім раді. 

1

З оформленням документів на територію в них ще не все впорядку, адже міська рада хоче їм до території приміщення ще додати 2 гектари паркової території, щоб вони її доглядали. Протестанти не проти такого ходу подій, адже це також в їхніх інтересах, щоб навколо церкви завжди було прибрано і був вільний простір для занять з дітьми на природі.

Ззовні споруда виглядає новенькою. Всередині також, адже тут робили капітальний ремонт, повністю все переробляли. Тепер в церкві є офісні приміщення, також планують відкрити недільну школу, дитсадок і дитячий табір денного стаціонару. Аще хочуть відкрити кафетерій та невеличку їдальню, щоб вірянам було де підкріпитися.

Керівництво християн євангелістів прагне розширюватись, тому шукають зацікавлених людей і на богослужіннях раді непроханим гостям, на зразок таких, якими стали репортери Район.Луцьк.

У храмі євангелістів молитва проходить спільно, кожен просить в пастора за що хоче помолитись і всі дружно моляться один за одного. На час молитви кожен по-своєму говорить, немає шаблону чи одноголосся, а пастор виступає як транслятор слів та уповань до Всевишнього і має привілегію виголошувати молитву найгучніше.

До слова, в неділю 16 серпня у "Божій Благодаті" проведуть перший обряд вінчання за час існування храму.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39