Грушевського: на території басейну зроблять парковку попри протести мешканців

06 Липня 2016, 12:16
2537 Джерело: ar.volyn.ua

Виконком підтримав договір між ДЮСШ олімпійського резерву плавання та «Проміньпарксервіс» щодо будівництва автопарковки на проспекті Президента Грушевського, 2а.

Засідання виконавчого комітету відбулося у середу, 6 липня.

Нагадаємо, що товариство з обмеженою відповідальністю «Проміньпарксервіс» може облаштувати парковку на території спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву плавання. Її матимуть змогу використовувати відвідувачі басейну, а також люди, які відпочиватимуть у «Промені».

На попередньому засіданні виконавчого комітету проект не підтримали, оскільки для облаштування парковки необхідно буде зрубати частину дерев на території.

Заступник луцького міського голови Юрій Моклиця розповів, що забудовник погодився внести зміни до договору, які запропонували члени комітету. Крім того, замість зрізаних дерев на території висадять удвічі більше молодих насаджень.

Проте депутат міської ради Ігор Поліщук розповів, що до нього звернулися мешканці з Грушевського, 1, які виступають проти вирубування дерев та облаштування парковки і зібрали для цього більше 200 підписів з будинку. Самі мешканці також прийшли на засідання і зазначили, що між кінотеатром «Промінь» та басейном потрібно створити сквер і вирішити питання на користь жителів, а не «олігархів і великого бізнесу».

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зазначив, що сам два роки жив на Грушевського, 1. Тому проблеми двору йому відомі з власного досвіду. Він розповів, що саме відсутність парковки поблизу «Променя» призводила до того, що люди, які приїжджали туди на концерт, ставили свої авто прямо у дворі будинку. Наразі ж є можливість вирішити цю проблему.

Окрім того, директор ДЮСШ Віктор Самчук розповів, що коли у школі відбуваються змагання, то батьки, які приїжджають подивитися на дітей, не мають де залишити автомобіль. Тому необхідність облаштування місць для паркуваня є очевидною.

Натомість Юрій Моклиця зазначив, що мешканці не мають права вимагати збереження зеленої зони, оскільки це територія школи і має використовуватися для потреб школи.

«Тут має місце маніпуляція. Це не зелена зона і не сквер – це територія обслуговування басейну, і вона має працювати в інтересах басейну. Я хочу, щоб цим не маніпулювали. Це раціональний проект», – зазначив заступник мера.

Окрім того він нагадав, що коли мова йде про зелені насадження, то їх кількість навпаки збільшиться.

Члени виконавчого комітету підтримали проект рішення про надання погодження на укладення договору про співпрацю у сфері розвитку інженерно-транспортної інфраструктури більшістю голосів.

Коментарі
07 Липня 2016, 03:34
Так, як на мене - правильне рішення, - там дерев і так не було, а припаркуватись - це дійсно проблема<br/>Як вирізали сосни на місці нового спорткомплексу, - це все ок, а як тут приберуть ряд плит, - то це вже біда, - реально не бачу тут жодного питання для обговорення
07 Липня 2016, 03:35
Та і фото зроблено в ракурсі &quot;збурити народ&quot;
07 Липня 2016, 10:02
Сказано було висадять вдвічі більше дерев
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром