У Луцьку вимагають відновити рух громадського транспорту між ЛПЗ і «Вересневим»

24 Жовтня 2018, 15:09
Начальник управління транспорту Володимир Степанов 4722
Начальник управління транспорту Володимир Степанов

Лучани ходили на розмову до начальника управління транспорту в місті. 

Незадоволені мешканці району ЛПЗ разом з депутатом Миколою Яручиком прийшли на прийом до начальника міського управління транспорту та зв'язку Володимира Степанова. Зустріч відбулася у середу, 24 жовтня. 

Ще з літа лучани не мають транспортного сполучення між районами ЛПЗ та Вересневе. Вже багато місяців тому перевізниця Любов Зарецька розірвала договір за маршрутом №4. З того часу альтернативи так і не запропонували. 

Конкурс на перевезення оголошували вже кілька разів, однак жодного разу перевізники так і не подавали документів, оскільки маршрут є збитковим. 

Мешканці у свою чергу продовжують нарікати на те, що у холод і дощ дітей потрібно пішки водити на Львівську, аби доїхати до школи №16 та спортшколи. Їм незрозуміла позиція перевізників, як піклуються тільки про заробіток, і не зважають на соціальну складову бізнесу. За їх словами, таким чином важливі для громади неприбуткові маршрути буде нікому обслуговувати. Тому правильно було би підписувати договори з перевізниками на пакет маршрутів, в якому буде кілька прибуткових і один нульовий маршрут. 

Тимчасове вирішення проблеми потрібно узгодити з Луцьким підприємством електротранспорту. Саме воно опікується маршрутом №9а, який хочуть змінити для сполучення двох мікрорайонів. Рішення про зміну маршруту 9а можуть прийняти незабаром, а от справа з піписанням договору на маршрут №4 може розтягнутися на місяці.

За словами начальника управління транспорту, вже завтра, 25 жовтня проведуть робочу зустріч із перевізниками, де разом з рештою питань розглядатимуть також скаргу мешканців ЛПЗ. Про результати робочої зустрічі людей обіцяли повідомити одразу по її закінченню.

Наразі чиновник та лучани домовилися на тому, аби організувати круглий стіл, де будуть присутні перевізники, лучани, громадські організації та представники міської влади. Там обіцяють обговорити особливості подальшої співпраці міста з перевізниками. 

Зауважимо, що Громадянський Рух «СВІДОМІ» та депутат Микола Яручик підписали меморандум про співпрацю щодо реалізації проекту «ЗА зручний транспорт для лучан!». Першим проектом у рамках співпраці стало вирішення проблем галузі пасажирських перевезень. Був організований круглий стіл. Головною метою цього заходу було започаткування тристороннього діалогу перевізників, міської влади та громадськості щодо вирішення проблем громадського транспорту у місті. Під час кргулого столу луцьким перевізникам презентували результати опитування, проведеного «СВІДОМИМИ». Воно показало думку містян щодо стану громадського транспорту в Луцьку, а також основні проблеми перевезень.






Читайте також: Через погіршення погодних умов, водіїв просять бути обачними на дорогах.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром