Не заздріть, а допомагайте, — лучанка про зловтішання навколо благодійної акції

24 Жовтня 2018, 10:33
Заздрість 2333 Джерело: Фото ілюстративне
Заздрість

Лучанка Валерія Лесюк каже, що її здивували ознаки «чорної заздрості» серед учасників громадського сектору.

«Навіяно подіями, що сколихнули луцьку спільноту. Нещодавно громадські активісти розпочали фандрейзингову кампанію «#36днівзМар'яною», на порятунок дівчини, що захворіла на рак. І що бачимо натомість? Замість порадіти, що вдається зібрати потрібну суму на лікування, бачимо зловтішання та незадоволення інших зі словами «то би так іншим збирали», «скільки є ще дітей потребуючих» тощо», — написала жінка в Facebook.

«Свого часу ми мали таку ж успішну проведену кампанію по порятунку 14-річної дівчинки Яринки Малаховської: були і концерти, і побачення, і ярмарки, оголошення, підтримка на всіх рівнях, тощо - в результаті проведено дитині аутотрансплантацію кісткового мозку й дівчинка по сьогодні живе, студентка. Це ж яке щастя, що ми гуртом можемо допомогти комусь вилікуватися! Чому нема такої допомоги масової і постійної, це вже інше питання. Але радіти такому явищу спільної згуртованості однозначно краще, ніж висловлювати якісь незадоволення».

«Або ж про соціальний експеримент ГО «Генерація успішної дії». Те, що посадовці можуть «побачити» доступність Луцька для незрячих на дотик і відчуття - це ж чудово! Як ще зряча людина може відчути те, що відчуває незряча? Чи це піар? Можливо. Але однозначно, з користю для незрячих. Бо вони не тільки вчать представників влади зрозуміти, як їм живеться у нашому місті, а й спонукають до дії. У місті з'являється тактильна плитка на тротуарах, озвучені світлофори, макети, меню, книги шрифтом Брайля, тощо. Ми стаємо цивілізованим містом, небайдужим до проблем людей з інвалідністю. Нехай не так, як би хотілося і зовсім не швидко, але поступ є, навіть, у інших соціальних напрямках». 

«Тож «не заздрити чорно» треба, а допомагати кожному по мірі своїх можливостей, або ж порадіти тихо за когось чи помолитися. Ось наша дієвість як громади».

Нагадаємо, в Луцьку друзі та колеги Мар'яни Пархом'юк, в якої виявили рак крові, влаштували кампанію зі збору коштів на лікування дівчини. 

Більше про кампанію читайте тут.

Читайте також: У Луцьку за півдня зібрали понад 123 тисячі гривень для Мар'яни Пархом'юк

Коментарі
24 Жовтня 2018, 17:47
От я за Мар'яну радію, а стосовно ходіння із зав'язаними очима допомагаю: порадила пройтися між дитячою обласною і міською лікарнями. Бажано - обома сторонами пр.Відродження. Чомусь не оцінили. А там значно цікавіше ходити, ніж прилизаним центром.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром