Кудою потрапити до обласної лікарні?

14 Серпня 2015, 10:17
5921

Район.Луцьк дізнався, чому центральний вхід до Волинської обласної клінічної лікарні завжди закритий.

У редакцію звернувся обурений читач, який стверджував, що в лабіринтах обласної лікарні годі розібратися, бо немає вказівників, а головний вхід відкривають тільки тоді, коли приїздить президент чи інші високі гості.

Відправляємося перевірити на доступність обласну лікарню на проспекті Грушевського, зокрема спробуємо пошукати дорогу в стаціонар, щоб, скажімо, провідати хворого.

...На величезній площі за воротами порожньо. Таке відчуття, що лікарня не працює, адже двері центрального входу справді замкнені. Жодних вказівників, як потрапити в стаціонар біля входу немає. 

Праворуч знаходиться приймальне відділення, біля якого помічаємо одну людину.

Напроти розміщені таблички із вказівками розміщення  відділень у корпусах. Але і тут інформації, як дістатися стаціонару, не знаходимо.

Пробуємо знайти, як потрапити до лікарні з лівого боку від центрального входу. З вказівників на стіні є лише табличка «Укриття».

Прямуємо хоча б за цією червоною стрілочкою. Уже за кілька кроків помічаємо скупчення людей і ще один вхід до лікарні. Сподіваємося, тут-таки ми зможемо потрапити усередину.

За дверима знаходимо аптеку, гардероб і нарешті один хід з написом «Вхід в стаціонар».

Йдемо далі. Вздовж по коридору знаходяться кабінети різної спеціалізації. Довжелезні черги людей, бажаючих втрапити на консультацію, обсідають стільці або ж просто підпирають високі стіни біля дверей кабінетів.

Спробуємо пошукати тут ще й реєстратуру. Щоб довго не блукати коридором запитуємо у лікаря, яка якраз проходила повз. Жінка ввічливо відповіла, що потрібно йти прямо і по лівий бік виднітимуться великі вікна, де ми і побачимо реєстрацію.

Пробуємо дізнатися чому закритий центральний вхід. Медики на ресепшині пояснили, що жодного відношення до центрального входу не мають, а зі всіма питаннями потрібно звертатися в адміністрацію. А ще, якщо вам заманеться сфотографувати реєстратуру, то знайте, що це «суворо заборонено» (!)

Тому прямуємо до головного лікаря запитувати, чому  центральний вхід замкнений, а відвідувачі лікарні мають шукати, як потрапити усередину.  Іван Сидор пояснює, що двері зачинили через кілька причин. Однією з них є те, що у цій частині приміщення функціонують кондиціонери для операційного відділення, тому там розраховується особливий температурний режим і вологість повітря. Головний лікар також зазначив, що до лікарні планують зробити ще один новий в’їзд.

А поки що відвідувачам справді незручно і потрібно трохи поблукати, аби провідати хворих чи потрапити на консультацію.

Оксана Власюк
 

Коментарі
14 Серпня 2015, 14:26
Трохи?! Та там заблукати можна! Спробуйте здати аналізи чи прийняти фізпроцедури!
14 Серпня 2015, 18:05
А що коли високопосадовці приїжджають то температурний режим не псуєтся? Несправедливо, що прості люди не можуть зайти через центральний вхід. Для кращих людей видно бережуть
16 Серпня 2015, 18:47
Ще питаня стосвно музею потрібно підняти, для кого його там зробили, теж постійно зачинений. І це коли місць невистачає для хворих, вонь стоїть страшна.
17 Серпня 2015, 18:09
Із здивуванням довідалися, що на території лікарні функціонує капличка, де можна попрощатися з покійними близькими людьми... Чому до цієї каплички немає жодного вказівника, оголошення про її існування?
11 Липня 2018, 07:46
Тим ПРОХОДОМ-тільки БОГІ ходять
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром