Парк імені 900-річчя під залишками стихії

05 Липня 2016, 17:46
2132

3 липня в Луцьку пройшла злива, яка вже далеко не вперше тимчасово перетворює місто на Венецію, а шквальні пориви вітру зламали не один десяток дерев.

Щоправда, свої примхи природа демонструвала ще у неділю, ніби часу у комунальників було вдосталь задля того аби прибрати наслідки стихії. Але, отримавши скарги від містян, Район.Луцьк відправився проінспектувати парк імені 900-річчя на наявність залишків пошкоджених дерев.

Вже на вході до парку з боку вулиці Відродження залишилась невеличка згадка вікендних опадів.

Коли рухатися вглиб парку, згадується вислів «Чим далі в ліс - тим більше дров» адже тут можна побачити таку картину: просто вздовж галявини лежали колоди та залишки зрублених дерев. На них жваво бавились діти, не дивлячись на те, що це заняття не із найбезпечніших, хоч і під пильним наглядом батьків.


Насправді, вишукувати наслідки недільної зливи не доводилось, адже ледь не кожні 50-100 метрів доводилось натрапити на обвалені частини дерев. Поміж них неквапливо прогулювались жителі найближчих вулиць. З однією з таких Район.Луцьк вдалося поспілкуватись:

«Те, що ви бачите зараз навколо (обвалені гілки дерев) ще з неділі, тут щоразу так після подібних злив, довго прибирають. Буваю тут з дитиною щодня, загалом в парку не дуже людно, тому для подібних прогулянок місце підходяще. Багато людей хіба що у святкові дні, але за собою сміття прибирають», - зауважила пані Тетяна.






До речі, тема сміття тут стоїть теж досить гостро, оскільки майже усі смітники переповнені, схоже, вже не перший день. Але лучани винайшли цікавий лайф-хак: збирають сміття у пакети і вішають на дерева поблизу смітників. Виглядає не надто естетично, але це краще, ніж розкидати по парку.



 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром