Петиція про вулицю на честь Івана Корсака в Луцьку набрала 300 голосів

03 Листопада 2018, 19:09
Іван Корсак 4861
Іван Корсак

У Луцьку зареєстрували петицію з ініціативою перейменувати або назвати одну із вулиць міста на честь письменника Івана Корсака. За 3 дні до завершення вона набрала 301 голос.

Автори ідеї — Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки та учасники вечора -спогаду «Іван Корсак. Життя продовжується у слові».

Вони звертаються до керівництва та депутатів Луцької міської ради вшанувати пам'ять про Івана Корсака, назвавши або перейменувавши одну із вулиць міста Луцька — КОРСАК. 

Як відомо, Іван Корсак — активний учасник національно-демократичного руху на Волині на початку 90-х років 20 століття. Був редактором першої у краї демократичної газети «Народна трибуна», обраний її редактором сесією Луцької міської ради. 

Депутат обласної ради 3-х скликань. Під час його головування в комісії обласної ради з питань культури і духовності доклав зусиль для зміцнення матеріальної бази обласних установ — приміщень обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, художнього музею—відділу Волинського краєзнавчого музею. 

В останні роки активно працював в царині історичної прози. Його перу належать 16 романів, 2 з них — перекладені на польську і литовську мови. У 2018 році родиною І.Ф. Корсака запроваджено премію за кращий історичний роман, створений в Україні, — розповіли автори петиції.

Щоб підтримати петицію, натисніть тут.

Читайте також: Чим особливий і чому варто відвідати Музей сучасного українського мистецтва Корсаків

Коментарі
24 Жовтня 2018, 22:19
Майте міру з своїми увіковічненнями депутатів , мерів, голів...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром