Фестиваль громадської активності зібрав 2 тисячі людей в Луцьку

23 Жовтня 2018, 17:24
2203

Більше двох тисяч відвідувачів, унікальні інтерактивні експонати, цікаві лекції та дискусії - все це і не тільки відбулося у Луцьку під час фестивалю громадської активності «uCRAZYans». 

Задля того, щоб обмінятися думками щодо проведеного заходу та зробити висновки для його вдосконалення, організатори та учасники дійства зібралися на підсумкову зустріч у вівторок, 23 жовтня, — повідомили ініціатори дійства.

Організатори фестивалю кажуть, що на Волині діє чимало активних громадських організацій, але про їх роботу знає дуже мало мешканців міста та області. Саме для того, щоб в цікавій та креативній формі розповісти про місцевих активістів та роботу й вирішили реалізувати «uCRAZYans» в Луцьку.

«У фестивалі взяло участь близько 2,5 тис. осіб, що значно перевищило наші очікування. 24 громадських організацій з Луцька Нововолинська, Рівного, Києва, Голоб - також чудовий показник успішності цього заходу»”, — зазначила координатор фестивалю в Луцьку Зарина Дацик.

 Усі, хто відвідав це дійство мали змогу краще познайомитися з активними громадськими організаціями завдяки інтерективній виставці. Наприклад, представники Волинського інститут права пропонували усім бажаючим виміряти їх громадський пульс. Тобто, перевірити свої знання на тему діяльності місцевих громадських організацій, інструментів взаємодії з владою, тощо. Представники театру-студії «ГаРмИдЕр» гадали усім бажаючим на фразах з їх вистав. ГО «Переселенці Криму та Донбасу» закликали усіх писати свої побажання щодо того, яким вони хочуть бачити Луцьк у майбутньому.

«Я пам'ятаю різні форуми громадських організацій, які проводилися в драмтеатрі чи в інших локаціях, але то були відносно закриті заходи до яких долучалися переважно самі активісти. Захід, який ви провели, масштабний, креативний і направлений насамперед на взаємодію громадських організацій з людьми», — поділилася своїми міркуваннями голова ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк.

Також зазначимо, що чимало бажаючих зібралися послухати виступи авторитетних місцевих громадських активістів під час лекційної частини фестивалю. А наймолодші відвідувачі «uCRAZYans» у Луцьку мали змогу цікаво провести час завдяки дитячій ігровій зоні «Лідери майбутнього».

«Подібні заходи сприяють підвищенню активності та обізнаності, а це і була основна мета фестивалю «uCRAZYans». Родзинкою цього дійства безумовно стали ігри Виміряй свій громадський пульс та Виміряй свій енергоефективний пульс. Охочих спробувати свої сили і знання у цих сферах виявилося дуже багато. Тішить те, що люди цікавляться даними тематиками, а це, на мою думку, говорить про те, що лучани є допитливими та активними», — вважає організаторка фестивалю, голова ГО «Волинський інститут права» Ірина Гайдучик.

Зазначимо також, що фестиваль «uCRAZYans» вже другий рік відбувається у різних містах України. Цьогоріч, окрім Луцька, дійство відбулося у Житомирі, Херсоні, Дніпрі, та Дружківці.

Читайте також: У Луцьку – фестиваль громадських ініціатив «UCRAZYANS»








 

Довідково

Даний захід представлений ОМГО «Волинський Інститут Права» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром