У Луцьку почав функціонувати гуртожиток для військових за контрактом

20 Жовтня 2018, 09:30
Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров у Луцьку 4274
Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров у Луцьку

У Луцьку почав функціонувати гуртожиток для військових за контрактом, в якому 18 приміщень квартирного типу із них 12 однокімнатних та 6 двокімнатних.

Про це наголосив командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров під час перевірки діяльності військової частини 1141 Західного-оперативно-територіального об’єднання, — повідомили в прес-службі гварційців.

Під час обходу командувач Нацгвардії разом із приміщеннями та об'єктами військової частини оглянув нещодавно зведений третій поверх на основній двоповерховій будівлі, де нещодавно почав функціонувати гуртожиток для військовослужбовців за контрактом.

18 приміщень квартирного типу із них 12 однокімнатних та 6 двокімнатних, в яких обладнанні санітарні вузли та кухні, дають можливість комфортно проживати понад шістьом десяткам військовослужбовців за контрактом. Будівельні роботи тривали менше року. Зараз гуртожиток повноцінно функціонує.

«Одним із пріоритетних завдань на шляху розвитку Національної гвардії України є підвищення соціальних гарантій військовослужбовців, які не словом а ділом захищають Батьківщину, її волю, суверенітет і територіальну цілісність. Й забезпеченість житлом, в тому числі і службовим, є важливою запорукою їх високого соціального статусу», — наголосив Юрій Аллеров.

Загалом державним бюджетом України на 2018 рік на будівництво та придбання житла для військовослужбовців НГУ спрямовані видатки у розмірі 200,0 млн. грн, за рахунок яких вже отримано та передано під заселення 135 квартир, зокрема 94 квартири — для забезпечення житлом сімей учасників АТО.

Нещодавно у Хмельницькому відбулося урочисте вручення сертифікатів та ключів для отримання квартир до Дня захисника України де 90 сімей військовослужбовців Національної гвардії України отримали одно-, дво- або три- кімнатні квартири в новозбудованому девятиповерховому житловому будинку.

Довідково

Протягом 2014 – 2018 років за рахунок усіх джерел фінансування житлом забезпечено 921 родину військовослужбовців Національної гвардії України.

Читайте також: Облдержадміністрацію охоронятиме Нацгвардія







 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024