ОПОРА з'ясовувала за кошти якого виборчого фонду агітує луцький депутат

03 Липня 2016, 18:27
1703 Джерело: oporaua.org
 

Спостерігач громадянської мережі ОПОРА зафіксував розміщення партійного намету Радикальної партії Олега Ляшка, який використовувався для агітації на користь кандидата висуванця цієї політичної сили Сергія Були і викликав поліцію.

Відбулося це у п’ятницю, 1 липня, в смт. Маневичі – повідомляє прес-служба ОПОРИ. 

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, помітивши у центрі смт Маневичі інформаційний намет Радикальної партії Олега Ляшка, у якому агітатори поширювали друковані агітаційні матеріали, виготовлені за кошти виборчого фонду кандидата Сергія Були, попросив показати дозвільні документи на розміщення намету. Жодних документів, які засвідчують, що намет придбано за кошти виборчого фонду кандидата, чи угоди відповідно до якої намет взятий в оренду, ні у агітаторів, ні у розпорядника виборчого фонду кандидата не виявилось. У зв’язку з цим спостерігач викликав поліцію, щоб правоохоронці розібрались у легітимності встановлення даного намету.

Поліцейський взяв пояснення у агітатора Сергія Були та у представника ОПОРИ. Проте, намет лишився на тому ж місці, де й був. Про результати перевірки можливого факту порушення представник Національної поліції обіцяв повідомити.

У даному факті вбачається порушення ч. 6 ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Відповідно до цієї норми, передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатних округах.

Нагадаємо, що аналогічна ситуація з агітацією Сергія Були вже була зафіксована спостерігачами 26 червня. Тоді, спостерігачі ОПОРИ зробили агітаторам зауваження.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром