Народні пісні, поезія та історії з фронту: у Луцьку відбувся концерт Оксани Мухи

23 Жовтня 2021, 10:00
Оксана Муха 4165
Оксана Муха

У Волинському музично-драматичному театрі відбувся концерт Оксани Мухи.

На заході 22 жовтня побувала журналістка Район.Культура.

Цього вечора в залі Волинського драмтеатру спів лунав не лише зі сцени, а й із глядацьких місць. Оксана Муха змогла налаштувати аудиторію на одну хвилю, виконавши близькі кожному українцю пісні. Зі сцени лунали народні пісні, вірші видатних поетів, покладені на музику, авторські пісні українських композиторів, зокрема Володимира Івасюка та Миколи Лисенка.

Поміж пісень співачка розповіла кілька історій з її поїздок, у тому числі у прифронтову зону. Вона згадала одну з історій, яку почула від знайомого ветерана, про командира, що під час артилерійського обстрілу почав співати «Ніч яка, Господи, місячна, зоряна». Цю ж пісню Оксана Муха виконала разом із лучанами в стінах театру.

Ближче до завершення співачка представила дві збірки народних пісень і колядок та щедрівок, які підготувала сама, та наголосила на важливості збереження народної творчості.

«Бажаю вам навчати дітей та внуків одну дві пісні, яку співав ваш дідо. Пам'ятаймо пісні нашого роду», – зазначила Оксана Муха.

Глядачі не відпустили співачку відразу після закінчення концерту, тож вона виконала на біс ще дві пісні, завершивши свій виступ безсмертною «Червоною рутою», яку лучани заспівали разом із нею стоячи.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром