Ювілейна сесія Луцькради: настрої, обличчя, найважливіші рішення

27 Січня 2021, 18:14
4514

У середу, 27 січня, відбулася п'ята сесія Луцької міської ради.

Депутати встигли вирішити усі питання, винесені на розгляд засідання, а їх було, – чи мало, чи багато, – 126. Велика кількість технічних питань, за які голосували без суперечок та обговорень, дозволила народним обранцям впоратися порівняно швидко – за три години. А щоб закінчити засідання ще швидше, вирішили навіть пожертвувати обідом, тож працювали без перерви.

Замість сварок та перепалок у залі часом навіть жартували. Хто зна, що завдячило такій спокійній атмосфері  – чи то святковий вікенд, який недавно завершився, чи гарний настрій котрихось депутатів, чи віншування волинських капеланів, з якого розпочали засідання.

До слова, дотримання карантинних обмежень у вигляді соціального дистанціювання і маскового режиму в раді виявилося радше формальністю, ніж чесними намаганнями вберетися від вірусу: чимало депутатів засоби особистого захисту просто проігнорували.

Втім, на ювіленій сесії все ж дали раду цілому переліку важливих питань.

Стало відомо, що ліквідації підлягають комунальні підприємства окремих сіл, які належать до новоприєднаних до Луцька громад. Втім, підтримали створення у «Луцькводоканалі» окремої філії для задоволення потреб у її послугах та реалізації інтересів Луцької об’єднаної територіальної громади.

Обговорили депутати і зовнішній вигляд міста. Так, затвердили зміни до Статуту КП «Парки та сквери Луцька», який становить 3, 7 мільйонів гривень. За словами Ігоря Поліщука, за останні роки на підприємстві оновили техніку та приділили увагу покращенню умов роботи працівників.

Окрім того, підтримали програму ремонтів автентичних вхідних дверей, вікон та балконів на об’єктах культурної спадщини міста Луцька «Автентичний Луцьк. На це виділять 2,3 мільйона гривень.

Впровадженим мораторієм сказали «стоп» варварському обрізанню дерев у місті.  Мораторій діятиме, поки у місті не з'являться офіційні правила обрізання, які не шкодитимуть природі. 

Лесиного ясена, який загинув ще у червні минулого року, врешті позбавили статусу ботанічної пам'ятки природи. Натомість її отримає інше, не так поки популярне дерево, – «Дуб біля будинку Косачів».

Насамкінець депутати підтримали рішення про надбавку для Ігоря Поліщука у розмірі 10% до посадового окладу. Начальниця відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніна Бенесько аргументувала це тим, що мер працюватиме в умовах режимних обмежень, тому така надбавка – регламентована законом.


































Фото Ірини КАБАНОВОЇ
 

 

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром