Чи близько Далека, чи є ліхтарі на Світлій і як виглядає вулиця без імені: прогулянка Луцьком

12 Листопада 2021, 18:15
Чи близько Далека, чи є ліхтарі на Світлій і як виглядає вулиця без імені: прогулянка Луцьком 849
Чи близько Далека, чи є ліхтарі на Світлій і як виглядає вулиця без імені: прогулянка Луцьком

Як часто ви, гуляючи містом, звертаєте увагу на назви вулиць? І чи взагалі маєте звичку забрідати на невідомий вам простір?

Ми обрали  на карті три суб’єктивно незвичних наймення, які носять вулиці Луцька, і пішли подивитися, що цікавого вони приховують і чи відповідають своїм назвам.

Вулиця Далека

Що ж, перейдемо до суті: вона таки дійсно далеко. Розташована в мікрорайоні Вересневе, куди можна дістатися маршрутками №24 та №32. Щоправда, автобусні зупинки від мешканців Далекої знаходяться на відстані 10-15 хвилин пішої ходьби.

На вулиці вишикувалися невеликі приватні садиби, огороджені парканами «на колір і смак». Цей міський пейзаж має трохи схожості з сільським: неасфальтованою дорогою бреде компанія тутешніх псів, сонні коти підіймають голови на зустріч непроханим блукачам (тобто, нам), а з лисої яблуні гулко падають яблука сорту макінтош. Трохи оддалік на переораному чорному клаптику вогкої землі, де, видно, недавно зібрали врожай, гребуться кури. На Далеку точно не потрапиш випадково (та й нема за чим). Її майстерно ховають вулиці-близнюки, чиї назви вшановують діячів культури: Рахманінова, Крушельницької, Довженка, Ольжича.

Вулиця Світла

Затишна вуличка в центральному районі міста. Цілком можливо, ви кілька разів впевнено минали її, прямуючи по Шопена, або й навіть бували тут у справах. Галасливі робітники утеплюють фасад однієї з багатоповерхівок, яких на цій вулиці декілька. Вона здається трохи неохайною, чи то навіть хаотичною, бо має два «тупики» та кілька, на перший погляд, нелогічно розташованих переходів між будинками. Прикметно, що на самому початку Світлої – жодного вуличного ліхтаря.

Вулиця Безіменна

Окей, це одна з найоригінальніших назв, яку можна було дати вулиці. Виникла наприкінці 60-х років після ущільненої забудови колишніх сільських вулиць. Розташована Безіменна на Вишкові, куди не надто часто їздять маршрутки №26 та №26а. Раптом що, можна обрати й наш варіант – простувати 30 хвилин пішки від «Променя» і насолоджуватися краєвидами. Це вулиця протиріч, бо шикарні кількаповерхові котеджі з метровими кованими парканами межують з закинутими будиночками, що не мають парканів зовсім, або ж цілком собі звичайними хатами «середнього віку». Чимось схожа на Далеку, але має перед нею одну перевагу – автобусна зупинка тут трохи ближче.

Фото Оксани КАШТАЛЯН

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром