Що ховається у затишних дворах головного проспекту Луцька. ЗАКАМАРКИ

11 Травня 2018, 12:01
Веранда з колонами 5507
Веранда з колонами

Коли я прогулювалась проспектом Волі,  увагу привернула фраза, яка змусила мене посміхнутися – «Закохався нині в дівчину з Волині». Підійшла ближче, щоб роздивитися, і переді мною відкрився прекрасний двір.

Посередині двору на проспекті Волі, 57а, знаходиться гарний будиночок з верандою, що поросла виноградом, і з розкішними колонами. На думку луцького краєзнавця Олександра Котиса, будинок ймовірно був зведений на початку ХХ століття.

Якщо здогадки правильні, то цей будинок стояв ще на території приміського села Дворець, яке з часом приєдналося до міста попри протести селян. Зараз на його місці знаходиться Київський майдан. Тепер можна лише будувати припущення, кому належала садиба – можливо, навіть сільському голові.

Навпроти знаходиться не менш гарний будинок, який ховається у затишному затінку. Його, скоріше за все, збудували у післявоєнний час. Однак, не зважаючи на цікаву архітектуру, історія зведення будинків є невідомою, так само як і інформація про їх мешканців.







1
Балкон на передньому фасаді будівлі
Балкон на передньому фасаді будівлі

1
Вечірнє сонце пробивається крізь листя на стіни будинку
Вечірнє сонце пробивається крізь листя на стіни будинку

Олеся САЄНКО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментарі
11 Травня 2018, 19:54
Не можна спокійно дивитися на облуплені стіни будинку на пр.Волі,57.Фасади будівлі виходять на Київський майдан та центральну вулицю міста. Тому , не дивлячись що квартири у ньому приватизовані, необхідно включити в план робіт по реставрації фасадів на 2019 рік.
15 Листопада 2020, 18:41
Я не робот
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024