Весняні стильні волинянки 1930-х років

02 Травня 2018, 17:01
Стильні лучани на прогулянці 3030
Стильні лучани на прогулянці

Весняна волинська погода дуже примхлива і непередбачувана. Проте, скільки б градусів не було за вікном, волинські модниці усіх часів хотіли виглядати привабливо та стильно. 

Сьогодні читачів Район.Луцьк ми хочемо познайомити з новознайденими світлинами стильних волинянок 1930-х років. Взагалі, жіноча мода того періоду була більш консервативною, ніж у 1920-ті, адже у порівнянні з минулим десятиріччям у моду повертається більш жіночний стиль, в якому знову підкреслюється талія, чого не було в 1920-х.

Для світу моди, як, втім, і для всього світу в цілому, 1930-ті визначались двома знаковими подіями: це Велика Депресія и початок ери кінематографу.

Можливо, це не так помітно на фото, але свій стильний образ волинянки вже у 1930-х старались підкреслити макіяжем. До речі, у ці роки в Європі  дуже популярною була радіоактивна косметика, про смертельну небезпеку якої тоді ще ніхто не підозрював.

Косметику створювали на основі хлористого торію і бромистого радію. Після того, як радій визнали небезпечним, він зник зі складу кремів, але бренд «Tho-Radia» проіснував аж до 1960-х років.

У 1930-х роках макіяж волинянок стає більш спокійним, але не менш «ляльковим». Законодавцями мод, як і раніше, залишаються зірки кінематографа. Колір помади вже не такий насичений і темний. Починає використовуватися і блиск для губ. Основний акцент на обличчі стали робити на очах – їхній контур чітко виділений і з'єднаний у куточку. Простір під бровою висвітлюються, а нижче – на повіки – наносяться тіні темних відтінків. Вії рясно фарбують, щоб вони виглядали довгими і густими. Ну, і звичайно, перше, що кидається в очі у макіяжі 1930-х – це брови. Їх тонко вискубували і підмальовували, прагнучи надати форму дуги, спрямованої найвищою точкою до скроней. 

На вулицях Володимира-Волинського
На вулицях Володимира-Волинського

Місто Ковель
Місто Ковель

Ковельська модниця
Ковельська модниця

Стильні дівчата з Ківерець
Стильні дівчата з Ківерець

Вулицями Ковеля
Вулицями Ковеля

Стильні лучани на прогулянці
Стильні лучани на прогулянці

Кременчанка з черевичками
Кременчанка з черевичками

Радіоактивна косметика бренду «Tho-Radia»
Радіоактивна косметика бренду «Tho-Radia»

Читайте також: Що об’єднувало князя Вітовта і графа Дракулу

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром