«Твоя країна» об'єднала у Луцьку активну молодь зі всієї України. ФОТО

26 Квітня 2018, 09:00
«Твоя країна» в Луцьку 2409
«Твоя країна» в Луцьку

Після перерви майже у рік «Твоя країна» повернулась до Луцька. Візит, організацією якого займалась команда «Людина людині кіт» від Фундації регіональних ініціатив, відбувся 20-22 квітня.

Що таке «Твоя країна»? Це всеукраїнський некомерційний рух. Кількаденні поїздки до обраного міста з насиченою програмою. Гасло проекту: #25областейдо25років.  Організатори показують приїжджим місто, знайомлять з особливостями побуту жителів, домовляються за  різноманітні лекції та зустрічі з місцевими відомими людьми, організовують інтерактиви, квести, максимальні знижки та безкоштовне житло. Відбирають учасників за допомогою анкет. Звертають головним чином увагу на мотивацію відвідати місто. Цього разу до Луцька захотіло приїхати більше 80 молодих людей з усієї країни та навіть із-за кордону.

Люди, які розвіюють стереотипи
Люди, які розвіюють стереотипи

Ці три дні у нашому місті гостювали 12 учасників: з Вінниці, Харкова, Чернігова, Маріуполя, Дніпра, Києва, Бердичева та Сум. За три дні ці люди настільки зблизились, що прощання без сліз не обійшлось.

1
Учасники та організатори проекту
Учасники та організатори проекту

 

«Приємно було, що коли ми організовували проект, люди йшли нам назустріч. Лучани намагались допомогти у всьому: починаючи від  найдрібніших деталей квесту і закінчуючи неймовірно смачною безкоштовною вечерею», – ділиться одна з організаторів Інна Яскевич.

Перший день луцького візиту був дуже насиченим. Після знайомства учасникам випала можливість відвідати підприємство, яке виготовляє хліб. Їх очікувала цікава презентація підприємства, зокрема, показали сам процес виготовлення хліба. Після цього подискутували на тему штучного інтелекту та його загрози для всього людства.  Під час квесту досліджували мурали міста, фотографували Лесю на фоні Тараса та навіть знімали драму луцьких голубів. Також всі залишились в шаленому захваті після нічної театралізованої екскурсії. 

Нічна екскурсія від Дмитра Безвербного
Нічна екскурсія від Дмитра Безвербного

Щоб прокинутись, другий день розпочали з танців. Тому аж до завершення візиту, коли був вільний час, було чутно музику бретонського народного танцю: кастарвату. Після того організатори та учасники вчились секретам хорошої фотографії від Олени, яка приїхала волонтером з Сум. Під керівництвом організаторів зняли анімацію про «Твою країну», яку зліпили з пластиліну. У Молодіжному центрі Волині провели арт-терапію, грали у настільки ігри,  співали та грали на гітарі. Вечір другого дня заполонила тепла дружня атмосфера та спільні жарти, які ніхто більше не зрозуміє.

Організатори показали учасникам стіни рідного факультету
Організатори показали учасникам стіни рідного факультету

 

Останній день візиту розпочався з акторської майстерності від актора Гармидеру, яку учасники жартома називають «майстер-класом по розкріпаченню». Павло Порицький вже до кінця допоміг усім позбутися бар’єрів та зблизитись. Останнім пунктом офіційної програми була лекція від Уляни Кашепи, одної з організаторів, про YouTube як платформу для саморозвитку.

Акторська майстерність
Акторська майстерність

 

Якщо ви на вихідних бачили групу гучних людей, які закликали до книгарні «Є», танцювали танець маленьких каченят на світлофорі, багато обіймалися, танцювали на площі та сміялись ледь не до втрати пульсу, то це були учасники «Твоєї країни». Вони полюбили Луцьк:

«На три дні я просто випала з буденної реальності і перемістилась у світ, де за тебе переймались, чим ти будеш вечеряти, де гуляти, як розвиватись та розважатись. Я впевнена, що без людей, які організували нам візит до Луцьку, у мене б не було таких неймовірних вражень про місто. Саме вони і загалом всі, хто мене оточував, робили атмосферу, за що я їм буду завжди вдячна», – розповідає Віолетта з Чернігова.


Учасники діляться емоціями
Учасники діляться емоціями

 

«Цей ТК мені нагадав історію з Гравіті Фолз. Ти такий приїжджаєш о 5-й ранку в Луцьк і в тебе багато запитань і загадок: хто ці всі люди, чому вони такі радісні, куди ми йдемо, хто мій «таємний друг» і хто така Галя? Але вже через кілька годин ти по-своєму любиш кожного орга і учасника ТК, а на третій день ти мрієш, щоб останній день не закінчувався і ніхто не їхав. Ці три дні вже зайняли в моїй пам'яті особливе місце і за це я дякую оргам з ТК Луцьк!», – ділиться враженнями Микола з Дніпра.

«Твоя країна» – це платформа для молодих, активних та ініціативних людей. Проект розвіює стереотипи про місто та його жителів. Він допоможе знайти друзів на все життя та навіть об’єднає самотні серця, як уже не раз ставалось.

1
Учасники зацікавлені історією луцького замку
Учасники зацікавлені історією луцького замку

Гра «таємний друг, яка є традицією на проекті
Гра «таємний друг, яка є традицією на проекті

Луцьк зустрічав приїжджих чудовою погодою!
Луцьк зустрічав приїжджих чудовою погодою!

Долучитись до руху можеш і ти. Читай умови проекту, заповнюй анкету та пізнавай свою країну: http://bit.ly/tvoja_krajina_anketa.

 

Софія МІЩУК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром