Мисливська здобич біля Луцька в 1914 році

18 Квітня 2018, 21:38
Фото мисливської здобичі біля Луцька в 1914 році 3111
Фото мисливської здобичі біля Луцька в 1914 році

У мережі Інтернет вдалось натрапити на вражаюче фото, на якому зображені мисливці й здобич після полювання. Масштаби впольованої дичини вражають і викликають суперечливі емоції. Проте для початку ХХ століття фото було досить типовим. Світлина була зроблена поблизу міста Луцька Волинської губернії в тутешніх мисливських угіддях.

На жаль, сьогодні тваринний світ Волині вже не такий багатий, як це було сто років тому, крім того, мисливство не носить такого масового характеру, як раніше. Раніше на Волині полювали тут на турів, зубрів, лосів, оленів, а також тварин з дорогоцінним хутром: білок, куниць, лисів різних типів, бобрів у річках.

Мисливці й здобич після полювання
Мисливці й здобич після полювання

Приїздили сюди мисливці навіть з європейських країн, проте раніше й тваринний світ був набагато багатший, ніж зараз. Полювання — це ще й важливий захід, який завжди готували ретельно й заздалегідь. Як правило, все це відбувається на спеціальних угіддях, під охороною з підгодованої дичиною.

Сьогодні світлини з полювання в соцмережах викликають осуд серед користувачів, адже часи змінились і людям вже не потрібно вбивати тварин, для того, щоб себе прокормити. Дехто навіть вважає це дикунством.

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024