Як солдати святкували Великдень під Луцьком у 1917 році. ФОТО

08 Квітня 2018, 08:18
Солдати святкують Великдень 4409
Солдати святкують Великдень

У мережі Інтернет вдалося натрапити на цікаві світлини, пов’язані із святом Великодня. Цікаво, що представлені кадри зроблені в роки Першої світової війни на території Луцького повіту Волинської губернії в квітні 1917 року, тобто, сто років тому.

На фото можемо розгледіти солдат Гренадерського Сибірського полку, що входив до складу Південно-Західного фронту, і в роки війни певний час дислокувався на Волині. Серед сюжетів на світлинах бачимо роздачу пасок та крашанок для солдат 9-ї роти, землянки, прикрашені солдатами спеціально до Великодніх свят.

Також на фото є Полкова церква, яка була зведена силами солдат поблизу Луцька. Там військові сповідались, освячували паски та слухали проповіді священика. 

Є на фото і великодні розваги солдат, які танцюють та слухають військовий оркестр. Саме в такі моменти військові відволікались від війни і намагались згадати рідних.

Солдати Гренадерського Сибірського полку
Солдати Гренадерського Сибірського полку

Полкова церква
Полкова церква

Солдатам роздають крашанки
Солдатам роздають крашанки

Великодні розваги солдат
Великодні розваги солдат

Прикрашені землянки
Прикрашені землянки

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром