Антихом’як та велике згорання: 10 версій апокаліпсису від Макса Кідрука

15 Березня 2018, 10:56
Макс Кідрук у Луцьку 2086
Макс Кідрук у Луцьку

Кажуть, яким би не був кінець світу, про нього вже зняли фільм або написали книгу. Щороку продуктом кіноіндустрії стають все нові і нові «кінці»: смертельний вірус, атомна бомба, глобальне потепління чи ще глобальніше замерзання, біблійний потоп, небіблійні зомбі – все це та багато іншого ми щороку спостерігаємо з великих екранів.

Однак, як насправді може припинитися життя на Землі? І що повинно статися, аби наша планета стала мертвою планетою?

Про це на четвертій лекції проекту «Quantum» у Луцьку розповідав відомий письменник Макс Кідрук. Захід, організований мистецьким об’єднанням «стендаЛь», відбувся у середу, 14 березня.

Отож, пропонуємо Вашій увазі 10 версій апокаліпсису, про які ще не зняли фільмів, і які абсолютно точно можуть знищити на планеті Земля не тільки людство, але й усі відомі нам форми життя.

10. Зіткнення з іншою планетою

Аби такий кінець Землі став можливим, нашу планету треба зіткнути з чимось її розмірів. Ідеальним варіантом для цього є Венера. Але аби небесні тіла поміняли траєкторію свого руху, і почали «пливти» в напрямку одне до одного, треба, аби між ними пронеслася така собі блукаюча зоря, що стягне їх з орбіти.

Скоріше за все, це буде Венера
Скоріше за все, це буде Венера

(Макс, певно, не знав, але кіноіндустрія вже розглядала сценарій зіткнення Землі з іншою планетою. Фільми «Меланхолія» та «Інша Земля» розповідають саме про це. Однак, за безмежними стражданнями головних героїнь, апокаліпсис вдається розгледіти не одразу – авт.)

9,8. Глобальне замерзання та велике згорання

Два наступних апокаліпсиси також є наслідками мимовільного пролітання повз Землю гіпершвидкісної зорі. Земля може настільки зміститися зі своєї орбіти, що опиниться або занадто близько до Сонця, або надто від нього далеко. Глобальний кінець усього живого на планеті при цьому неминучий.

Найсумніше те, що про наближення неминучої загибелі людство знатиме десятиліттями, однак нічого з цим зробити не зможе. Доведеться хіба нашвидкуруч колонізувати Марс, або шукати притулку на інших планетах.

І вся планета стане великою льодяною кулею...
І вся планета стане великою льодяною кулею...

7. Припинення обертання Землі

Дуже малоімовірно, та все ж… Можливим є кінець життя на Землі, при якому наша планета може різко припинити обертання навколо своєї осі. Тоді все, що не прикріплене на ній, продовжить рух за інерцією зі швидкістю 1300 кілометрів за годину.

Кідрук каже, що видовище з міжнародної космічної станції буде неабияким!

6. Блукаюча чорна діра сонячного масштабу

Те саме, що і з «блудною зорею». Тільки нашу планету пошматує і засмокче у невелике ніщо діаметром 10 кілометрів.

І всім капець
І всім капець

5. Чорна діра з земному ядрі

Цей сценарій кінця є найменш реалістичним. Для того, аби в земному ядрі утворилася чорна діра, треба зіштовхнути там два елементи з неймовірно великою силою. І вже якщо таке станеться, одного дня земля просто провалиться. Останньою зникне вершина Евересту.

І наша планета перетвориться у невелику, але суперважку кульку радіусом 3 сантиметри.

4. «Відключення» гравітації

Перші 20 хвилин нашого апокаліпсису ми почуватимемося дуже навіть весело. Адже людина завжди мріяла літати, а тут така нагода! Але за 20 хвилин зникне атмосфера, ми всі позадихаємось, і далі світом літатимуть 7 мільярдів бездиханних тілець та купа цивілізаційного мотлоху.

3. Бомба з антиречовин

За дослідженнями вчених, на нашій планеті нема вибухової речовини у такій кількості, яка би могла знищити все живе на планеті. Тому вершникам апокаліпсису доведеться потрудитися, видобуваючи для цього антиречовину.

Масштаби руйнування планети годі передбачити, якщо видобути речовину у великій кількості. Адже достатньо тільки потерти одне об одного хом’яка і «антихом’яка», вибух буде потужнішим, ніж той, який зруйнував Хіросіму.

Всі погодилися, що краще хом'яку і антихом'яку не спарюватись...
Всі погодилися, що краще хом'яку і антихом'яку не спарюватись...

2. Контакт з «дивною» матерією

Це своєрідний «зомбі апокаліпсис» на мікроскопічному рівні. Якщо невеликі елементи «дивної речовини» доторкаються до чогось звичайного, вони перетворюють все у таку ж дивну, незрозумілу і безформенну масу невідомого агрегатного стану.

Тому добре, поки ця дивна речовина не вирвалася із надр наднової.

І цим двом теж не варто
І цим двом теж не варто

1. Фазовий перехід у Всесвіті

Реальний і найбільш моторошний, за версією Кідрука, сценарій загибелі не тільки нашої планети, а й усього світу. Адже ніхто не знає, що сьогодні стримує такий перехід.

Читайте також: Макс Кідрук розкрив для лучан таємниці чорних дір

Людмила РОСПОПА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром