Луцьк в часи війни: фото з аукціону

10 Лютого 2018, 10:48
Окупанти в центрі Луцька 4702
Окупанти в центрі Луцька

У 2000-х роках в інтернет-магазинах стали з'являтися фотоальбоми солдат Вермахту періоду Другої світової війни. Більшість німецьких фото складно атрибутувати, це справжні ребуси, якщо немає підпису. Їх намагаються розгадати спільними зусиллями місцеві краєзнавці та історики. 

На відомому світовому аукціоні e-bay кілька днів тому, з’явились нові світлини, зроблені в Луцьку в часи Другої світової війни. Фото датуються 1941 роком. 

На першому фото можна впізнати сучасну вулицю Винниченка, інші фото показують побут солдатів Верхмахту та їх озброєння, проте їх важко ідентифікувати в плані місцезнаходження в Луцьку. 

Такі фото можуть бути цікавим джерелом для всіх, хто вивчає історію нашого міста в роки Другої світової війни. З якості світлин видно, що це любительська чорно-біла фотографія. Автор невідомий. 

Німці на Винниченка
Німці на Винниченка

Групове фото окупантів
Групове фото окупантів

Побут солдатів вермахту
Побут солдатів вермахту

Встановлення зенітної гармати
Встановлення зенітної гармати

Німецька гармата на позиції
Німецька гармата на позиції

Зенітка готова збивати повітряні цілі
Зенітка готова збивати повітряні цілі

Цепелін у небі
Цепелін у небі


Джерело фото: https://www.ebay.com 
Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром