Ідеальний зимовий Луцьк на картинах художника. ФОТО

06 Лютого 2018, 09:50
Зимова казка старого міста. «Замок Любарта». 2015 р. Художник Віктор Іванович Хомяк, м. Луцьк 8157
Зимова казка старого міста. «Замок Любарта». 2015 р. Художник Віктор Іванович Хомяк, м. Луцьк

Цьогорічна зима в нашому місті у більшості лучан буде асоціюватися з теплою погодою в січні, оригінальною ялинкою біля Променя, новими святковими ілюмінаціями в центрі міста та парку й ліченими днями, коли йшов лапатий сніг, і місто нагадувало казку.

Про те як лучани радіють снігу свідчать не раз соцмережі, адже від малого до великого, всі діляться світлинами засніженого Луцька.

Луцький художник Віктор Хомяк на своїй сторінці в мережі Facebook представив кілька картин власного авторства, від яких перехоплює дух, йому, здається, вдалося намалювати ідеальну зиму в нашому місті. В центрі уваги художника Луцький замок, а навколо нього лучани, які катаються на санях, прогулюються та насолоджуються зимою. Дивлячись на ці два зимові пейзажі, відчуваєш неймовірне тепло і затишок рідного міста.

Такі картини, до прикладу, могли б стати прекрасною ілюстрацією до дитячої книги казок чи легенд про наше місто.

Сьогодні роботи Віктора Хомяка знаходяться в приватних колекціях Канади, Німеччини, Польщі, України та Росії.

Раніше Район.Луцьк вже писав про роботи цього художника на тваринну тематику під назвою «Котячий альбом»: на картинах луцького художника пухнаста милота.

Переконані, що після перегляду картин, вам обов’язково захочеться зануритися в атмосферу Старого Луцька й відкрити якісь його нові секрети. Отож, поки на вулиці ще лежить сніг, мерщій ідіть до замку та створюйте свою казку.


 

Тетяна Яцечко-Блаженко

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024