Снігові гірки у Луцьку, з яких ви маєте встигнути спуститися цієї зими. ФОТО

05 Лютого 2018, 11:24
Гірки у Луцьку 7887
Гірки у Луцьку

Сніг цієї зими – явище рідкісне, проте надзвичайно бажане. Він завжди приходить неочікувано, і майже ніколи не дає нормально підготуватися комунальникам і звичайним лучанам. 

Однак, коли сніг вже випав вам на голови, часу на роздуми майже нема. Щасливі власники санчат і великих поліетиленових пакетів виходять зі своїх домівок у пошуках найсніжніших гірок міста. 

Найчастіше люди обирають гірки, що розташовані близько до дому. Буває, однак, що такі гірки не зовсім для них підходять: застрімкі, або навпаки – надто пологі, аби сповна насолодитися спуском. Зважаючи на необхідність індивідуального підходу до вибору снігової гірки, журналісти Район.Луцьк особисто протестували для вас кілька популярних гірок у Луцьку, аби ви знали, куди тягнути свої санчата цієї зими.

Усвідомлюючи всю важливість вибору локації для вечірнього спускання, ми ще зранку (як тільки побачили за вікном сніг) спитали в знайомих, куди вони приходять спускатися. З відповідей на Facebook склали собі вечірній маршрут.

Так ми шукали гірки для тестування
Так ми шукали гірки для тестування

Наш санковий тріп стартував біля Луцького замку. Там ми шукали екстремальну гірку ліворуч від в'їздної вежі, яка має стрімкий спуск. Шлях цієї гірки закінчується перед мурованою стіною з арками. Такий спуск – явно не для початківців. Він ідеально підійде для тих, хто любить екстрим. 

Небезпечною гірка є ще на старті. Занадто різке вглиблення на початку шляху вниз загрожує опинитися біля фінішу швидше, ніж це зроблять ваші санки. 

Найнебезпечнішими на гірці є різкий слизький старт і твердий мурований фініш
Найнебезпечнішими на гірці є різкий слизький старт і твердий мурований фініш

Стіна, об яку зупиняються Ваші санки
Стіна, об яку зупиняються Ваші санки

Поблизу замку, праворуч від в'їздної вежі є ще одна гірка – така собі лайтова версія для тих, хто не наважився спуститися на попередній. Пологий спуск від мурів замку веде вниз до місточка. Але будьте обачними: якщо надто розслабитися і не маневрувати під час спуску, ви легко можете опинитися під згаданим місточком...

Лайтовий спуск від замку до містка (або під місток)
Лайтовий спуск від замку до містка (або під місток)

Наступною зупинкою нашого гірко-випробування став спуск на насипі у парку імені Лесі Українки. Насип доволі високий. Зручності цій локації додають сходи, якими ви зможете швидко піднятися наверх для наступної поїздки. Головне – запам'ятати, що спускатися варто тільки у напрямку Стиру. Якщо з'їхати вниз до парку, шлях ваших санок закінчиться у невеликій мокрій канаві. 

2
Такі краєвиди відкриваються в напрямку Стиру вночі
Такі краєвиди відкриваються в напрямку Стиру вночі

1
А сюди краще не з'їжджати
А сюди краще не з'їжджати

Наступною стала гірка на проспекті Волі. Екстремальний спуск, на якому вас весело підкидає, і є надія розлучитися із санками у повітрі. Ця гірка ідеально підійде для тих, кому набридло нудне одноманітне життя. 

1
Спуск із підльотом на проспекті Волі, 60
Спуск із підльотом на проспекті Волі, 60

Далі наш шлях пролягав у напрямку Сапалаївки. Гірка на вулиці Чехова, яка стрімко іде вниз до невеликої річки – цікаве місце для спуску. Оскільки ми робили це ввечері, нам було не так весело. Однак, якщо ви вирішите спускатися вдень, на вашому шляху можуть опинитися кілька живих перешкод, які непевно рухаються слизьким підйомом нагору. І це саме те місце, де можна тренувати санкові маневри.

1
Спускайтеся, поки тут нема людей на підйом
Спускайтеся, поки тут нема людей на підйом

Останньою зупинкою квесту із пошуку пригод на наші санки стала гірка поблизу «Клубу ХХІ століття» на проспекті Молоді. Там є одразу кілька доріжок, вартих вашої уваги. Перша починається біля входу у будівлю і рухається до зупинки на Молоді. Ця гірка ідеально підійде для батьків з дітьми. Довгий пологий шлях спуску дозволяє дітями насолодитися ним сповна, а довгий пологий шлях підйому дозволяє батькам трохи відпочити між спусками. 

1
Катерина Рубан після того, як спустилася на милій пологій дитячій гірці
Катерина Рубан після того, як спустилася на милій пологій дитячій гірці

Збоку від будівлі є ще один спуск, який веде до проспекту Відродження. На перший погляд він може здатися цілком невинним, але коли вас добряче підкине на санчатах і понесе до єдиного дерева у вашому напрямку, стане зрозуміло, що доріжка не така проста, як здається. 

Якщо поблизу вашого дому є схожі снігові атракції – діліться ними із нашими читачами. 

 

Гірки тестувала Людмила РОСПОПА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром