«Пригоди Паддінгтона 2»: історія найдобрішого добра. РЕЦЕНЗІЯ

19 Січня 2018, 09:42
Паддінгтон шуає нові пригоди 5341
Паддінгтон шуає нові пригоди

Цей текст – про фільм, на який у жодному разі не можна приходити наодинці. Річ у тім, що до фінальних титрів у організмі пересічного глядача накопичується критична кількість добра і любові, яка загрожує просто вибухнути зсередини лавиною абсолютного щастя. Тому важливо, щоб поруч завжди був хтось, кого можна без вагань накрити цією лавиною.

Друга частина пригодницького британсько-французького фільму про пригоди у Лондоні одного ведмежати із Перу вражає своєю щирою та по-дитячому наївною добротою. Історії, які вже не так часто з’являються на великих екранах, але котрі залишають після себе приємний слід гарного настрою та відроджують віру у людей і ведмедів.

Світ врятують добро, один волохатий ведмідь та пара бутербродів із апельсиновим варенням
Світ врятують добро, один волохатий ведмідь та пара бутербродів із апельсиновим варенням

Сюжет

«Пригоди Паддінгтона 2» – продовження історії одного незграбного ведмежати із Перу, який приїхав погостювати у Лондон. Паддінгтон оселився у сім’ї Браунів, і назавжди змінив життя людей, які його оточували. Ведмедик відрізняється добротою і простодушністю. І швидше він навчиться літати, ніж повірить, що хтось у світі може бажати йому зла.

Ведмедик Паддінгтон із Перу шукає подарунок на день народження своєї ведмежої тітки Люсі
Ведмедик Паддінгтон із Перу шукає подарунок на день народження своєї ведмежої тітки Люсі

Аби заробити грошей на дорогий подарунок для тітоньки, ведмідь влаштовується на роботу. Однак, як тільки кошти вже зароблені, антикварну книжку, яку він хотів подарувати своїй ведмежій тітоньці Люсі, підступно викрадає злодій. Підозра падає на маленького ведмедя, який намагався наздогнати переслідувача, і Паддінгтон опиняється за гратами.

Його оточують злодії, однак навіть у них ведмедик знаходить світло. І вже коли він його побачив, добро у людині починають помічати всі навколо.

Люди об'єднуються, аби допомогти одному маленькому ведмедю, який змінив їхнє життя
Люди об'єднуються, аби допомогти одному маленькому ведмедю, який змінив їхнє життя

Графіка

Варто відзначити, що попри цікаві особливості фільму, де головний герой був майстерно «домальованим», творці картини не зловживали комп’ютерними візуальними ефектами. Кожен кадр тут наповнений купою дрібних деталей, які створюють дуже реалістичну картину світу, в якому живуть герої. Предмети і текстури, що потрапляють в об’єктив, такі, що до них хочеться доторкнутися протягом усього фільму.

Часто «декоровані» кадри роблять атмосферу майже казковою. В такі моменти ви просто закохуєтеся у кожен новий кадр, що з’являється на екрані.

Персонажі

Окрім відомих із попередньої частини героїв, у стрічці з’являється дуже багато нових цікавих характерів. Це і головний антагоніст, якого неперевершено зіграв Х’ю Грант, і в’язні, які раптом стали добрими, і сусіди Браунів, що вступилися за чесного ведмедя, коли той потрапив у біду.

Загалом, характери у фільмі наївно прості. Немає ніякої боротьби протилежностей у поведінці героїв, а якщо і трапляється – то дуже нетривала і завжди гору бере світло у людині.

Світло можна побачити навіть у найтемніших місцях і в найтемніших людях
Світло можна побачити навіть у найтемніших місцях і в найтемніших людях

Неймовірно харизматичний Х'ю Грант
Неймовірно харизматичний Х'ю Грант

Все, що об’єднує персонажів (навіть негативних) – можливість знайти в собі це світло, і можливість поділитися ним із тими, хто поруч.

І коли у кінозалі закінчаться останні титри, ви вийдете звідти, і понесете це світло з собою. 

Подивитися фільм можна у кінотеатрі «AdrenalinCity» щодня о 12:20, 16:10, 18:00, та 19:50. 

 

Людмила РОСПОПА

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024