Гортаючи сторінки. Кандидат Дмитро Глазунов. ВОЛК прозвітувала за 2017 рік

09 Липня 2019, 17:30
Голова ВОГО «ВОЛК» і БФ «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов 3739
Голова ВОГО «ВОЛК» і БФ «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов

У січні 2018 року Дмитро Глазунов, який сьогодні балотується від Луцька у Верховну Раду України, звітував про успіхи ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» в 2017 році.

«Район.Луцьк» нагадує про цю подію, адже Дмитру Глазунову було про що розповісти і чим похвалитися.

__________________________________________________________________

 

«Беру управління касою і відповідальність за її членів на себе», – заявив Дмитро Глазунов, створивши у 2004 році ВОЛК.

ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» (ВОЛК) - це місцева модель медичного страхування в умовах недофінансування медицини, створена у 2004 році. Засновником і головою правління є Дмитро Глазунов, який зумів об'єднати майже 10 тисяч учасників із заводів СКФ-Україна-до 700 чол, і Мотор-500, Укрпошти-1500, Волиньфарм-800, дошкільних навчальних закладів Луцька-800, Волиньгазу, санепідемслужби, Ощадбанку, Тигресу та інших задля вирішення проблем при лікуванні і обстеженні.

Розповідає Дмитро Глазунов:

Система роботи – солідарна, що і є суттю лікарняних кас – здоровий платить за хворого. Використані кошти понад власні заощадження повертати нам не потрібно. Сплачені невеликі внески не пропадають і працюють, допоки людина платить. Сплата внеску є підтвердженням того, що людина визнає Статут і програми діяльності. Член платить самостійно, або за нього платить підприємство. Суми допомоги диференційовані і прямо пропорційні величині колективу, в межах якого забезпечується принцип рівноправності.

Скористатися послугами можна в державних і приватних медичних закладах. При поступленні треба пред'явити квиток старшій медсестрі, або на ресепшині. Контроль здійснюють довірені лікарі, що унеможливлює невиправдані призначення та зекономить кошти пацієнта. А ліки принесе в палату старша медсестра. Своїм підписом людина підтверджує їх отримання. Порядок дій зазначено на квитку. Раз на місяць заклади і фірми виставляють нам рахунки, які ми проплачуємо і вносимо в базу даних.  Кожен може взнати свій рух коштів та умови завітавши в офіс, або за телефоном.

Комунікуємо з людьми через представників в організаціях, задіяні пересувні консультативні пункти, проводяться зустрічі з колективами, щорічні конференції.

Свого часу одна знана людина мені сказала: «Ти досягнеш успіху, якщо зумієш грамотно відділити своє від громадського». Загальноприйнята практика співвідношення статутних витрат до адміністративних у подібних організаціях, яка дозволена законодавством – це  80% на 20%. Цим і керуюсь, а тому забезпечена стабільність і прозорість в роботі. Скажімо у 2015 році – із 2, 7 млн. надходжень, адмінвитрати склали 0, 54 млн., аналогічно у 2016.

У 2017 надійшло 2, 6 млн.грн, з них 0, 5 млн. грн. склали адміністративні витрати (з/п на 5 працівників, оренда офісу та транспортні витрати-297,3 тис. грн.; податки – 113, 8; послуги банків – 17, 1; решта комуналка, охорона, зв»язок, обслуговування комп'ютерної техніки, канцелярія та інше) На момент підготовки публікації станом на 9.01.2018 на рахунках ВОЛК є 150, 4 тис.грн. Виконані усі договірні зобов'язання перед членами та партнерами. Забезпечені стабільні надходження. Щорічно послугами каси користуються близько 2 тисяч волинян.

Але головне не сухі цифри, а виконання перед людьми обіцяного. Намагаюсь максимально турботливо ставитись до хворих, бо в самого мама інвалід 1 групи і бачу відношення держави до таких людей.

ВОЛК – не піраміда, ми не накопичуємо мільйони, а по максимуму віддаємо людям. Якщо дехто акумулює мільйони – значить їх недоотримують люди.

Звичайно, систему ВОЛК можна вдосконалювати, є невдоволені, є плинність членів, організацій, одні уходять інші приходять, як і в будь-яких страховиків. Це нормальний робочий процес. У Верховній раді десь під сукном лежить років десять законопроект про лікарняні каси. А я роблю так як вмію і бачу, тому що проблеми у людей зі здоров'ям існують сьогодні, і вирішувати їх потрібно сьогодні, бо завтра може бути пізно. А якщо я роблю щось не так, то мені про це скажуть мої члени, а не окремі простимульовані працівники ЗМІ, депутати лобісти чи конкуренти. В таких випадках я кажу – зробіть краще.

Наразі, спільно із благодійним фондом «Рідна Волинь», який теж очолюю, запровадили програму «Ніхто не забутий», спрямовану на допомогу у лікуванні та обстеженні сім'ям загиблих воїнів АТО з Луцька. Три роки триває програма «Мистецька терапія», яка допомагає в реабілітації бійцям АТО в обласному госпіталі інвалідів.

На найближчу перспективу в моїх планах замінити «благодійні внески» у луцьких медзакладах на альтернативні джерела фінансування і максимально можливо зняти з лучан цей фінансовий тягар. Благо подібні приклади в Україні існують.

 Детальніше на сайті www.volk.volyn.ua

 

Коментарі
10 Липня 2019, 00:38
Дмитра знаю майже 15 років, його маму - з1980 року. Порядна, доброзичлива, мудра і мужня жінка. Тяжко хворіє. У зв'язку з цим Дмитро приділяє їй особливу синівну увагу. І не менше уважний до людей, які пов&amp;quot;язані з його роботою. Це - ВОЛК - лікарняна каса. Відданий справі лікування від захворювань абсолютно невідомих йому людей. Турбується про їх потреби як про потреби близьких людей. Співпереживання і співучасть - його невід'ємна риса. Постійно працює над вдосконаленням роботи ВОЛК. Здатен на більше, ніж як вже зробив. А втілено немало соціально важливих проектів, про які лучани і не тільки знають і схвалюють. <br/>Дмитро людина дуже енергійна і наполеглива, завжди досягає мети. Його принциповість і пошуки правди й справедливості часто не подобаються нашим чиновникам, функціонерам від медицини і тим хто до неї &amp;quot;примазався&amp;quot;. Він часто вступає в боротьбу з хапугами-шахраями, але сили не рівні. Як кажуть: мотор реве, а машина не йде. Кругова порука &amp;quot;сильних&amp;quot; у Луцьку не дає вирватися із замкнутого кола. Приступом фортецю кумівства і родинних зв'язків не вдається взяти роками. <br/>Єдиний шанс зруйнувати супротив місцевих князьків - подарувати Дмитру можливість висловити свою і Вашу позицію з трибуни Верховної Ради України про все, що лучанам наболіло. Чому подарувати? Тому що за будь-які гроші він у владу не пішов би. Честь і гідність в нього є. Не вистачає Вашої довіри. І він її виправдає. Спопелиться душею, а виправдає. Підтримайте на виборах в український парламент Дмитра Глазунова, самовисуванця по 22 виборчому округу!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром