«Самопоміч» та вкрадений велосипед: що відомо про нову радницю міського голови Мар’яну Сорочук

07 Січня 2018, 12:00
Мар'яна Сорочук 5079
Мар'яна Сорочук

Нову радницю Луцького міського голови Мар'яну Сорочук призначили на посаду на початку року. Колишня громадська діячка, відома правозахисниця та член громадської ради при Волинській ОДА на новій посаді всього кілька днів. Напрямками роботи посадовиці є благоустрій, креатив та інновації, і вже з перших днів роботи у Луцькій міській раді Мар'яна Сорочук починає працювати над тими проектами, які хотіла втілити ще перебуваючи в громадському секторі.

Журналісти Район.Луцьк зібрали для Вас цікаві факти з біографії посадовиці, які дозволять дізнатися більше про нову радницю міського голови.

Вкрадений велосипед

У місті Мар’яну можна було впізнати за оригінальним двоколісним другом. Білий велосипед у червону вишеньку став своєрідним атрибутом, що доповнював цікаві образи лучанки. Мар’яна Сорочук є прихильницею здорового способу життя, а велосипед добре сприяв такому її захопленню. Також лучанка обожнює велоподорожі.

Велосипед вкрали поблизу Управління охорони здоров’я у вересні минулого року. 

Відомий у Луцьку вкрадений велосипед активістки
Відомий у Луцьку вкрадений велосипед активістки

 Правозахисна організація «Мавіком»

До посади у міській раді Мар'яна Сорочук вела адвокатську практику та займалася юриспруденцією, надавала безкоштовні юридичні консультації різним категоріям громадян. Вже 5 років Мар'яна Сорочук є співзасновницею та головою правозахисної фундації «Мавіком». Фундація брала участь у кількох гучних справах. Зокрема, зверталася у прокуратуру стосовно присутності міліціонерів під час терапії наркозалежних лучан. Тоді діячі ГО вимагали міліцію припинити контролювати видачу накротичних препаратів у рамках замісної підтримуючої терапії. Також громадська діячка була однією з ініціаторок ексгумаційних робіт на території Луцької тюрми та створення міжвідомчої комісії з питань смороду в місті. 

 

«Мавіком» організовує безоплатні медичні обстеження вірусного гепатиту, меланоми та гостроти зору у дітей, проводить круглі столи, громадські акції та обговорення на теми збереження культурної спадщини, екології та громадського здоров'я.

Членство у ГО «Самопоміч»

З 2015 року Мар’яна Сорочук була членом громадської організації «Самопоміч». Під час місцевих виборів була кандидаткою у депутати міської ради від партії «Самопоміч». Там Мар’яна курувала напрям охорони здоров’я.

«Вважаю своїм професійним обовязком максимально допомогти лучанам «подорослішати» роз’яснювати людям, через що чи кого ми маєму ту чи іншу проблему, навчити їх думати та аналізувати самостійно і – головне – не мовчати, коли їх щось не влаштовує»,– говорила Сорочук у інтерв’ю перед виборами. 

Квартира у Володимирі-Волинському

Як годиться, кандидатка на посаду сумлінно заповнила декларацію держслубовця. Згідно з відкритими даними декларації, з 2007 року Мар'яна Сорочук володіє на умовах спільної власності квартирою у місті Володимир-Волинський загальною площею майже 50 квадратних метрів. 

Зареєстрованим місцем проживання Мар'яни також є Володимир-Волинський. Попри все, вже багато років жінка мешкає у Луцьку, та саме з Луцьком пов'язує свої плани на майбутнє. 

«Пропозиція (бути радницею – авт..) стала для мене несподіванкою, оскільки я вже фактично почала працювати в київському проекті й планувала переїзд до столиці. Проте, любов і віра у це місто перемогли. Порадившись з родиною я зрозуміла, що всі свої мрії та прагнення я пов'язую саме з Луцьком і саме в нього я хочу вкладати свою енергію, знання та вміння», – розповідає Мар'яна у коментарі журналістам Район.Луцьк.

Плани на новій посаді

«На мій погляд, щоб наше місто вижило, нам треба стати ультрасучасними та унікальними. Своїми першочерговими завданнями я бачу ревіталізацію громадського простору з приділенням особливої уваги зеленим зонам, затвердження стратегії поводження з твердими побутовими відходами за концепцією «ZeroWaste», стимулювання використання відновлювальних джерел енергії та питання брендингу міста», – ділиться Мар’яна Сорочук. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром