«Джуманджі»: вже краще ми до вас. РЕЦЕНЗІЯ

25 Грудня 2017, 10:42
Нова стрічка про стару гру 3519
Нова стрічка про стару гру

Багато з вас не без ностальгії згадує пригодницьку стрічку «Джуманджі» з Робіном Вільямсом – історію юнака Алана Періша, який зі своєю подругою вирішив пограти у настільну гру і на кілька десятиліть застряг у джунглях. До того моменту, поки джунглі не проникли у реальне життя.

Свого часу вона була настільки відомою, що увійшла у десятку найкасовіших американських стрічок 1995 року. Фільм з рівним захватом дивилися і дорослі, і діти.

Кадр із фільму 1995 року
Кадр із фільму 1995 року

Нещодавно у прокат вийшов новий «Джуманджі: поклик джунглів». Про нього ми вам і розкажемо.

Сюжет

Історія із Двейном Джонсоном у головній ролі зазвичай не обіцяє нічого особливого. Однак, цього разу картина таки змогла здивувати. Фільм, який дивишся наче на американських гірках: пригода за пригодою не дають глядачеві видихнути і знудитися.

На початку стрічки герої знаходять таку знайому нам із фільму 1995 року коробку з грою «Jumanji». Однак, гра вже зовсім не настільна. Четверо школярів вмикають стару приставку і вибирають персонажів. Вони і не підозрюють, що з натисканням кнопки «Старт» їхній світ зміниться назавжди.

Глядач, що бачив фільм 95-го, сидить такий із виразом обличчя «Пфффф… Знайшли, чим дивувати», і чекає, коли ж із зеленого кільця назовні почнуть вилазити слони і носороги.

Але не все так просто. Стрічку зняли під гаслом «вже краще ми до вас», і тому жодне тихе американське містечко при зйомках не постраждало. Всі дії стрічки відбуваються у джунглях, куди власне і потрапляють четверо героїв. Але на місці їм доводиться бути тими персонажами, яких вони обрали на старті.

На відміну від фільму 1995 року, цю стрічку вже не подивишся разом із найменшими членами сім'ї. Картина має цілком виправдане вікове обмеження 12+, адже часом у ній трапляються доволі шокуючі сцени, як от з'їдений гіппопотамом персонаж. 

Актори

Те, що в головній ролі Двейн Джонсон, ви уже знаєте. Після ролі зубної феї, актору та реслеру було зовсім неважко зіграти сором’язливого підлітка-ботана з алергією майже на все, який випадково потрапив у тіло здоровенного підкорювача джунглів.

Типовий вираз обличчя розгубленого підлітка
Типовий вираз обличчя розгубленого підлітка

Ні, вся увага глядача зосереджена на Джекові Блеку. Його неймовірна харизма і робить стрічку веселою, легкою та неповторною. Веселим є також персонаж Кевіна Харта – сварливий темношкірий друг головного героя у грі стає чи не вдвічі меншим за себе реального, і втрачає все те, чим звик пишатися у житті. 

Неперевершений Джек Блек
Неперевершений Джек Блек

Гумор

Попри переважання у фільмі примітивного американського гумору, сміятися все ж є над чим. Нестандартні ситуації, в які потрапляють герої, викликають захват, а реакція персонажів майже завжди змушує реготати.

Так, наприклад, стається, коли персонажі дізнаються про свої суперздібності та свої «слабинки». У той час, коли одні можуть трощити ворогів голими руками, інші помирають від укусу москіта чи вибухають від пирога. 

Кумедний момент, коли герої дізнавалися про свої суперсили
Кумедний момент, коли герої дізнавалися про свої суперсили

Де подивитися?

Ми дивилися стрічку в «Adrenalin City» у Луцьку. Кінотеатр у розважальному комплексі має активні 3D-окуляри, завдяки яким картина виглядає і справді об’ємно та реалістично. Також у залі встановлені спеціальні колонки, які забезпечують звучання зі всіх сторін і занурюють у атмосферу фільму.

Сеанси в «Adrenalin City» відбуваються щодня о 10:10, 15:10, 19:20 та 21:30.

 

Людмила РОСПОПА

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024