Скандал навколо екс-«Шайби»: сусіди пускають власника «під ніж», а новий клуб вимагають закрити. ФОТО. ВІДЕО

08 Грудня 2017, 19:26
10506

Жителі будинку, які проживають в одній споруді з клубом «Big Room» (в народі відомий як Шайба), не можуть змиритися з діяльністю нічного закладу. Вони є очевидцями щоденного порушення громадського порядку. Сім’ї не можуть спокійно проживати через гучну музику та вібрації. А коли діло доходить до ранку, вони є свідками безладу, який залишають відвідувачі клубу.

Тому, 7 грудня відбулася зустріч жителів будинку з власником Олександром Борисюком. Люди виставляли умови щодо діяльності закладу й повідомили, що будуть намагатися вжити заходів щодо закриття нічного клубу.

Знову жителі Луцька мають можливість відвідати нічний клуб «Колізей», який відкрився 17 листопада на проспекті Відродження, 55, тільки нині його назву змінено на «Big Room». Даний заклад розміщений в одній споруді з житловим будинком. У 2016 році, 1 лютого клуб отримав нового власника Олександра Борисюка. Він оголошував, що бажає змінити дещо концепцію клубу, персонал, а саме охорону, щоби позбутися зачастілих бійок і поганої репутації про заклад.

2
«Big Room» запрацював 17 листопад 2017 року
«Big Room» запрацював 17 листопад 2017 року

Прямуючи на місце зустрічі, вичитую побільше інформації про незнайомий мені «Big Room». Зайшовши afisha.lutsk.ua, бачу, що побудований новий клуб за європейськими стандартами. «Ого!»,- пролунало в моїй голові. Побачу, як розважаються європейці. На годиннику 18:00, і я на місці, заходжу в приміщення нічного клубу. Ознайомлююсь зі стінами й шукаю людей, щоби дізнатися більше про зустріч. Озираючись великим танцювальним залом, не можу знайти жодного людського духу. За хвилину виходить із маленької складової кімнати жіноча постать, яка починає сканувати мою фігуру.

«Вам кого?», –  запитує жінка.

Я збираюся з думками й починаю пояснювати мету свого візиту. Коли панна почула, що перед нею стоїть журналіст, я відчув від неї почуття незадоволення. Згодом вияснилося, що ця жінка — Вікторія Смірнова бухгалтер і права рука власника даного нічного клубу, і моє передчуття виявилося правдивим.

«Вибачте, але ви нам не потрібні. Ми хочемо переговорити з жителями в приватній формі», – відповідає бухгалтер.

Я почав розпитувати: чому я не можу бути присутнім на цьому зборах. Жінка шукала будь-який метод позбутися мене. У ці ж хвилини виходить Олександр Борисюк — власник нічного клубу. Я попросив розповісти його більше чому люди хочуть із ним поспілкуватись. А заступниця в цей момент пішла до людей, де проводилося зібрання.

«Значить так, є незадоволена жіночка, якій не подобається, що тут продовжує функціонувати нічний клуб. Тільки ми зробили ремонт, загородили територію закладу парканом. Стіну до сторони будинку максимально ізолювали від шуму, я витратив на неї 150тисяч гривень, щоби ти розумів. І це все для того, щоби не заважати людям», – розповідає Олександр Борисюк і без проблем дозволив бути присутнім на зборах.

Ми пішли до місця зустрічі в ту ж саму маленьку складову кімнату, де знову мене чекала Вікторія Смірнова. Пропустивши власника нічного клуба, вона мені загородила шлях:

«Попрошу без вас», – промовила. Я їй нагадав, що таке субординація й пояснив, що власник задовільно погодив моїй присутності. Вікторія Смірнова із сумнівним виразом обличчя все ж пропустила мене.

Ми виходили через чорний хід із клубу, який прямував прямісінько у вхід житлового будинку. За словами власника, тут повинна була стояти одна незадоволена жіночка. Однак, коли ми вийшли з чорного ходу в темний широкий під’їзд, я побачив натовп незадоволених людей. Були присутні жінки, чоловіки та навіть діти,у яких помітно урвався терпець.  У цьому темному приміщенні, на самісінькому вході, почалися гарячі дискусії.

 «З 22:00 до 8:00 ранку в будинку повинна бути тиша. Навіть після вашої ізоляції на другому поверсі гучно лунає музика», – звертається до власників одна з мешканок.

4

 

«Я не сплю ночами», – викрикує хтось із натовпу.

«Ще питання таке, як почали ви тільки відкриватися, до нас Вікторія Смірнова прийшла на збори й попередила, що тут буде ресторан, а в ночі бар працювати не буде», – додає ще хтось.

«Я такого не говорила», – відповідає бухгалтер.

Здійснявся галас. Усі почали викрикувати: «Говорила»!

Далі вже друга жіночка разом із викриками почала розповідати: «До нас ваші відвідувачі й засмічують тут кутки під'їзду».

Власник закладу і його права рука не погоджуються з цим і відповідають, що цим насправді займаються мешканці. Одна з жіночок такого не стерпіла і в грубій формі відповіла:

«Та це ваша п’янота приходить і харкає, вибльовує і обсцикає наші стіни».

Після цих слів усе перетворилося на базар. Кожен викрикував різні репліки, щодо діяльності клубу. Усі хотіли сказати керівництву кілька слівців. Представники нічного клубу намагалися відповісти кожному. Одна жіночка з натовпу взяла в руки ситуацію й намагалася припинити галас. З появою тиші надали слово Олександру Борисюку.

«Ми хотіли зробити ресторан, щоб у ночі не було дискотек. Ми прагнемо зробити функціонування закладу в день. Люди прийшли, потанцювали й до вечора порозходилися. Коли я придбав цей заклад, той гадки не мав, що у вас тут такий кіпіш. Я вклав у цей бізнес не малі гроші. А зараз ви проти нічного клубу. Тут 20 років дискотека тривала!», – наголошує Олександр Борисюк.

«А ми тут двадцять років воюємо!», – викрикнув чоловік із юрби, яка знову здійняла крик.

Одна з ініціаторок зборів  Віра Візнюк мешкає у цьому будинку. Вона розповіла, що люди будуть звертатися до секретаря міської ради із підписати 146 осіб за закриття нічного клубу. Жінка запевняє, що якщо цих підписів буде мало, вони з легкістю зберуть набагато більше. Проблема в тому, що даний заклад заважає не тільки мешканцям цього будинку, а й сусіднім. За словами Віри, після щоденних гульок відвідувачів нічного клубу, у під’їзді часто можна натрапити на використані презирвативи і шприци. Неодноразово залишають і засмічують приміщення бульбуляторами й недопалками.

«Ми написали листа зі зверненням до Петра Шпиги. Ми просимо змінити графік роботи нічного клубу і провести санітарний контроль»,– додає Віра.

Власник нічного клубу знову звернувся із поясненнями і натовп уважно слухав.

«Поки я не добудую ресторан, я змушений працювати. Мені потрібно виплачувати кредит. Так, ви мусите жити, але зрозумійте мене. Я вліз в усе це лайно. Мені зараз нададуть усі технічні умови й будемо виправляти ситуацію. Проект уже готовий», – зазначає власник нічного клубу.

Люди не вислухавши перебили зі словами: «Ніхто тобі технічні умови не дасть і ми посприяємо цьому!»

Олег Борисюк продовжує: «Добре, завдяки вам у мене забирають це приміщення. Ви просто кидаєте мене під ніж. Ви робите мені на зло і відповідно це прояв агресії. Ви залишите мене без хліба й без усього. Що мені далі робити, на вашу думку?»

Усі наголошують, щоби власники змінювали діяльність закладу з нічного клубу до ресторану. Негайно виправили проблему із шумом музики.

За словами мешканців, дуже часто відбуваються різноманітні бійки. Заважають щоденні галаси тих самих розбірок. Складно заснути маленьким діточкам від коливань музики. Відвідувачі нічного клубу заходять у житловий будинок і створюють там місцеві притони. Пляшки від алкоголю, шприци, недобалки, використані презирвативи — усе це трапляється після клубних гульок. Батьки також хвилюються, щоби діти не натрапили на щось подібне.

Також мешканці надали редакції відеозапис від 17 листопада (на відкриття клубу), коли сталася сутичка молодиків. Викликали швидку, є потерпілі. Жінка розповідає, що проживає зі сторони до нічного клубу. Після відкриття закладу не можливо спати. Поки вони були зачинені, відчули усю радість спокійного сну.

Усе йшло до завершення обговорень. Жителі будинку склали протокол зібрання. Наступний крок розгніваних жителів — йти в міську раду зі скаргами і з проханням вжити заходів щодо діяльності нічного клубу.

Артур РОМАНЮК

Довідка: найвідоміший нормативно-правовий акт, званий у народі «закон проти шуму» — це правила користування приміщеннями житлових будинків. Так от, відповідно до ст. 9 цих норм, у житлових будинках у будні з 22:00 до 8:00 заборонено голосно співати і кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму. Також, Закон України про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у 24 статті передбачає: підприємства, установи, організації вживати заходів із недопущення перевищення рівнів шуму на захищених об’єктах, у число яких входить житлові будинки та прибудинкові території. Допустимий рівень шуму не повинен перевищувати 45 децибел.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром