Врятований від одруження: про що писали луцькі ЗМІ сто років тому

18 Листопада 2017, 09:05
Орендуєш житло в жінки? Одружися! 2510 Джерело: http://www.true-photo-archive.com
Орендуєш житло в жінки? Одружися!

Минулого разу ми розповідали історію щасливого луцького нареченого, який відмовився одружуватись на рівненській нареченій і про це навіть написали луцькі ЗМІ.

Виявляється, такі випадки нещасливого кохання в нашому місті століття тому не були поодинокі. В одній із газетних заміток 1920-х років ідеться про випадок, що мав місце в Луцьку. В місцевому суді розглядали справу лучанки Емілії Говар, яка здавала в оренду окрему кімнату в своїй квартирі такому собі Михайлу Вальдману. Між ними була цікава домовленість про те, що після переїзду на квартиру Михайло повинен буде одружитись із власницею Емілією Говар. Проте Вальдман в квартиру вселився, підтримував «знайомство», але руку і серце просити не поспішав.

Нема грошей - плати свободою!
Нема грошей - плати свободою!

На свій захист Михайло Вальдман заявив, що завжди вчасно сплачував гроші луцькій господині за оренду приміщення. Крім того, він взагалі не планує розлучатись зі званням «холостяка», і тим паче одружуватись на пані Говар. При всій своїй бідності, Вальдман готовий був навіть заплатити квартплату на рік вперед, аби тільки не втрачати свою свободу.

Як результат, в проханні пані Говар відмовили, а честь ще одного луцького холостяка врятували. 

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
18 Листопада 2017, 17:17
Однако луцька дама наглюча.
18 Листопада 2017, 17:35
Бач яка аферистка попала.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром