Луцьк автомобільний минулого сторіччя

30 Жовтня 2017, 10:38
3099

Щорічно, кожної останньої неділі жовтня, відзначається День автомобіліста і дорожника – професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України. 

Немає особливої різниці, чи ви є власником персонального автомобілю, або ж працюєте водієм таксі, автобуса, тролейбуса чи вантажівки – для всіх водіїв це дійсно улюблений і бажаний день, коли можна прийняти привітання від рідних і близьких, а також зібратися за святковим столом.

Історія створення цього чудового професійного свята сягає корінням в далеке 1 жовтня 1980-го року. Саме в цей день Верховна Рада тоді ще Радянського Союзу прийняла указ, згідно з яким щорічно в останню неділю жовтня був офіційно встановлений «День водія». Після розпаду Радянського Союзу в Україні вирішили не міняти звичну традицію і зберегли дату цього свята, хоча трохи і видозмінили назву.

В Україні в 1993 році був підписаний указ тодішнім президентом країни Леонідом Кравчуком про встановлення офіційного свята «День автомобіліста і дорожника», який став не тільки днем водіїв, а й усіх інших працівників дорожнього сектора.

Спеціально до свята проект Lodomeria підготував підбірку ретросвітлин Луцька автомобільного минулого ХХ століття.










 

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром