Львівська: від ринку залишилася купа мотлоху

15 Вересня 2017, 07:15
4180

До величезної купи сміття, що ще недавно була ринком, веде повна шматків пінопласту дорога.

Тепер це місце неможливо не помітити. Вже майже тиждень робітники демонтують торгові приміщення, в яких місцеві жителі купували товари першої необхідності.

Від «Ринку на Львівській» залишилися кілька самотніх контейнерів та жовтий «будиночок» охорони. Під вечір на території  залишаються робітники, що зносять торгові приміщення та місцеві зіваки, готові відповісти на будь-які питання.

«А що ж, перенесуть. Там так само поставлять, як тут було. Там, де стоянка, знаєте? Через дорогу, во», – розказує Олексій.



Тим часом на майданчик прибігають двоє дітей. Хлопці ходять серед купи уламків, вишукують щось «цінне» – те, чим можна погратися.


Із території їх проганяє розлючений чоловік. Як з’ясувалося згодом, це один із власників торгових точок на ринку. Він разом зі своєю дружиною збирає рештки того, що ще недавно було сімейним бізнесом.

«Я мав тут чотири точки, – розповідає чоловік, – продавали овочі-фрукти, вінки та штучні квіти, шмотки, гуманітарку, і ще одну здавали в оренду». Бізнесмен нарікає, що попередили про демонтаж торгових приміщень в останній момент, тому робити все довелося похапцем.

Інша власниця торгової точки, Олена Шовкомуд каже, що розмови про переселення почалися ще навесні. Тоді забудовник Руслан Юзва придбав земельну ділянку, на якій стояв ринок, під побудову багатоповерхівки. Власник ділянки поставив вимогу звільнити територію до 1 липня.

«Ми мали йти раніше. Потім Юзва продовжив термін до 1 вересня – це міська рада посприяла. А недавно він сказав, що більше ждати не буде – візьме бульдозера і все тут рознесе».

Жінка торгувала на ринку 17 років. Окрім невеликої пенсії, це єдиний заробіток лучанки. Сьогодні її контейнер – в гаражі, а товар вдома. Олена Шовкомуд сподівається, що з допомогою міської ради торговцям вдасться знайти нове місце для ринку «Львівський».

Підприємці пропонують територію за адресою Львівська, 112. Цю пропозицію повинні обговорити з міською радою та отримати погодження. Тільки тоді можна буде поновити бізнес. Однак помістяться на території не всі підприємці. Замість більше, ніж 30 торгових точок, на новій території може діяти всього 19.

1

1

Лучанка побоюється, що забудовник Юзва почне всіляко заважати в отриманні можливості торгувати там. За словами жінки, на першому поверсі будинку, який зводитимуть тут, буде торговий центр. Забудовник уже пропонував підприємцям викупити приміщення для торгівлі. Орієнтовна ціна – від 1000 доларів за м2.

Скільки часу триватимуть пошуки нової території, підприємцям не сказали. Ніхто з них не знає, бізнес простоюватиме. І ніхто не знає, чи зможе після цього повернутися на ринок.

1


1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1



1

1

1

1

1

Людмила РОСПОПА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
15 Вересня 2017, 11:44
Одні продали інший купив ...
15 Вересня 2017, 22:04
Днями мають розбирати старий ринок під стоянку
16 Вересня 2017, 00:18
Ринок разом з людьми. Такі часи, що зробиш...
16 Вересня 2017, 11:01
А ЧИЯ ФІРМА БУДЕ ДЕМОНТУВАТИ СТАРИЙ РИНОК
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром