«Озвучувати завчасно ім’я людини, навколо якої одразу почнуться політичні «розбірки», не варто», – Роман Романюк

25 Липня 2017, 17:01
2920

Голова Волинського осередку партії «Солідарність» пояснив, чому його патрія не називає ім'я кандидата на посаду міського голови.

Директора обласного Центру зайнятості Роман Романюк дав інтерв'ю журналістці каналу соціальних новин Перший.

Журналістка зустріла голову Волинського осередку партії «Солідарність» у центрі міста, приправивши його обід, як вона зауважила, «політичною гірчинкою».

– Не вщухають у Луцьку політичні баталії. «Солідарність» підлила масла у вогонь, виключивши із фракції Євгена Ткачука та Олександра Козлюка. Чи була потреба у цьому?

– Кадрових чисток ніхто не робив. Люди самі визначилися та прийняли рішення ще в лютому, одразу після смерті Миколи Ярославовича (Романюка, - ред.). Їх ніхто силою не виключав, вони самостійно написали заяву на вихід фракції, а Євген Ткачук і про вихід з партії. М’яко кажучи, розійшлися «полюбовно». Наголошую, вони зробили свій вибір, і їх ніхто не спонукав до цього. Свідомі ж люди… Вирішили співпрацювати з депутатами міської ради, які знаходяться з іншого політичного боку до «Солідарності».

– Знаємо, що із Євгеном Ткачуком Вас поєднували не лише партійні вузи, ви є кумами. Яким чином спілкуєтесь зараз і чи спілкуєтесь взагалі?

– Поки не спілкуємось. В Євгена Євгеновича своя правда. Я не прихильник виносити на публічне обговорення особисте життя, цього не робив, поки Ткачук не почав першим зачіпати цю тему, ворушити її. Час усе розставить на свої місця, усе змінить. Поживемо – побачимо. Я не закрився, і Євгену пропонував, щоб, не зважаючи на політичні протистояння, не зачіпати особисті відносини. Бо це політика, система, яка так чи інакше була і буде… Він зробив політичний вибір, тому і нестиме політичну відповідальність, а от яке відношення до цього мають особисті контакти… На жаль, він чи не вміє, чи не хоче. Поки так, як є.

– Що думаєте про політичну ситуацію в місті?

– Останні півроку ми тільки те й робимо, що говоримо про політичну ситуацію в Луцькій міській раді. Сторона, яка на сьогодні є тимчасовою владою, ніби намагається щось робити, але, на мою думку, це лише створення картинки і нічого конкретного. Ситуація, що склалася, не додає авторитету місту, а лучанам впевненості, її треба «розрубати». Шлях один – перевибори депутатського корпусу і міського голови. Повне перезавантаження влади! Лучани стали заручниками політичної ситуації, і їх вини у цьому немає. Люди хочуть жити у європейському місті, в комфортних умовах, з теплом, з водою, з впевненістю у завтрашньому дні.

– Якщо перевибори відбудуться, Ви братимете у них участь як кандидат у депутати?

– Я активно беру участь у житті міста, тому  стояти осторонь точно не буду. Однозначно братиму участь, якщо вибори будуть.

– До виборів міського голови волинська «Солідарність» готова? Визначились з кандидатом?

– Наші політичні опоненти спекулюють на тому, що вибори міського голови затягуються, бо немає кандидата. «Солідарність» має свого кандидата, готова до політичної боротьби і перемоги.

– Хто це?

– Передчасно називати ім’я не хочу з огляду на різні причини. Зокрема, через низьку та брудну поведінку опонентів щодо потенційних кандидатів… Знаю, що з нашими нібито потенційними кандидатами проводяться зустрічі, переговори, чиниться тиск, застосовується шантаж, щоб «прибрати» конкурентів. Тому озвучувати завчасно ім’я людини, навколо якої одразу почнуться політичні «розбірки», не варто. Оголосять вибори – ми назвемо кандидата.

– Ви з лютого очолюєте обласний центр зайнятості. Не пригадую такого молодого керівника у цій структурі. Як Вам на новій посаді?

– Робота цікава, відповідальна, перспективна… Є багато напрямків, які я бачу, потрібно активно розвивати. Наприклад, ми нещодавно відкрили Центр розвитку підприємництва в Луцьку, ще в трьох містах обласного значення плануємо їх відкриття. Це свого роду платформа, яка дає можливість людям, що мають бажання розпочати підприємницьку діяльність, допомогти, підказати, скласти бізнесплан…Тим, хто хоче розпочати власну справу, також надається одноразова грошова допомога в розмірі орієнтовно 20 тисяч гривень,  це якщо щомісячна допомога по безробіттю становить 1700 гривень. Так, це невелика сума, але вона дає стимул та мотивацію для людини. В пріоритеті у нас також громадські роботи. Для безробітних це додаткові кошти, окрім щомісячних нарахувань допомоги. Виходить, що і люди тимчасово зайняті, і, умовно кажучи, територія прибрана, майданчик облаштований, дорога відремонтована… Активно працюємо над тим, аби збільшити кількість вакансій. У порівнянні з першим півріччям минулого року їх число зросло вдвічі – аж на 2 тисячі.

– Яких працівників найбільше потребує зараз  ринок зайнятості?

– Робітничих спеціальностей. Підприємства дуже-дуже потребують звичайних робітників, пропонують хорошу заробітну плату, не вимагаючи вищої освіти, достатньо – середньої спеціальної. Тільки от проблема наших людей у тому, що вони не хочуть працювати. Але так не буває. Хибний стереотип склався, що треба їхати в Європу на заробітки. Скільки звідти повертається назад? Бо там, щоб заробити, треба важко працювати. Ті ж гроші можна заробити тут, вимога одна – бажання працювати.

 

Ірина КОСТЮК

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром