«Тренерський місток – як електричний стілець», – новий керманич «Волині»

24 Липня 2017, 15:45
3342

Головний тренер луцького клубу Ярослав Комзюк розповів про молодь, з якою буде працювати, враження від тренерської діяльності та вплив на команду Віталія Кварцяного.

Від першого домашнього матчу «Волині» самі її гравці та уболівальники чекали набагато більшого, аніж нульової нічиєї. Відверто кажучи, не зовсім задовольнив підсумок гри й новоспеченого головного тренера «Хрестоносців» Ярослава Комзюка. Тож під час прес-конференції журналісти не надто «навантажували» коуча запитаннями, але лише для того, щоб зробити це у більш спокійній обстановці після офіційної частини післяматчевого спілкування.

Читайте також: Небесні сльози – не до голів: «Волинь» не зуміла обіграти «Балкани»

За хорошої реалізації моментів «Волинь» мала повне право у першому домашньому матчі сезону проти «Балкан» розраховувати на переможний результат. Утім, перше, що тішило тренера – це прогрес молодої команди. «Усі ці гравці виступали за команду ще з дитячо-юнацької ліги, пройшли такі щаблі, як «Волинь U-19» та чемпіонат дублерів. Тож їх прогрес насправді дуже помітний. Якщо вони будуть і далі працювати з таким натхненням – хлопців чекає хороше футбольне майбутнє», - розповів Ярослав Васильович.

Деякі гравці нинішнього складу «Волині» уже посмакували футболу найвищого ґатунку та виступали за команду на рівні Премєр-ліги. «Ще навіть минулого сезону з ними грали досвідчені футболісти, які завжди могли підказати та допомогти молодому поколінню. А вже зараз хлопці сподіваються самі на себе. До прикладу, найстаршому нашому гравцю – Роману Никитюку – усього 23 роки. І ми розраховуємо на нього, як на досвідченого футболіста. Те ж саме можна сказати і про Владислава Шаповала та інших. На все потрібен час, тож сподіваюся, що уже за декілька турів ці хлопці будуть командою з власним ігровим малюнком, а ми постійно будемо набирати турнірні очки», - сказав новий керманич «Хрестоносців».

Багато хто зі старших уболівальників добре пам’ятає Ярослава Комзюка як гравця «Волині», однак Комзюк-тренер для всіх поки що залишається загадкою. Сам наставник луцького клубу зізнається – на полі було легше. «На тренерському містку – набагато важче. Це як електричний стілець, який постійно дає по тілу сотні вольт енергії, а ти емоційно вистрибуєш і хочеш щось донести підопічним, бо не завжди витримуєш напругу поєдинку».

Ставати головним тренером такої команди, як «Волинь», за декілька днів до початку сезону – нелегке рішення. Тим більше, коли змінюєш на посту вже легендарного на волинських просторах Віталія Кварцяного. Звісно ж, ми не могли не запитати у нового тренера команди, чи допомагає президент клубу у тренувальному процесі. «Віталій Володимирович – досвідчений фахівець, тож до його підказок ми завжди прислуховуємося», - коротко і скромно відповів наставник «червоно-білих».

Футбол – це не покер. Однак у відповідь на запитання, що потрібно молодому волинському поколінню у непростий час, Ярослав Комзюк згадує і про Її Величність Фортуну: «Зараз дуже важливо мати трохи тієї ж самої удачі. І перемог, адже лише завдяки їм ці хлопці будуть рости і здобувати майбутні успіхи».

Наступний екзамен нового головного тренера команди – уже у середу, 26 липня, коли «Волинь» гратиме у рамках Кубка України проти «Львова». Тож саме там ми і побачимо, чи тримається у команді лінія прогресу і чи повернеться нарешті удача обличчям до «Червоно-білих».




Дмитро КУЗНЕЦОВ

Фото Віктора МАКАРЕВИЧА

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром