Лесі Українки: мер пообіцяв розлюченим лучанам більше не різати дерева

01 Липня 2016, 22:22
2144

На розі вулиць Кривий вал та Лесі Українки відбулось громадське обговорення питання щодо вирубки дерев та подальшої реконструкції однієї з головних вулиць міста.

Участь в обговоренні, яке пройшло 1 липня, взяли активісти, звичайні жителі та міський голова Микола Романюк разом із першим заступником Тарасом Яковлевим.

Жителі були обурені раптовою вирубкою дерев вздовж однієї з вулиць історичної частини міста. Найактивніші вимагали припинити «зелені безчинства», мовляв, таке рішення прийняли без обговорення із громадою.

Міський голова наполягав на тому, що проект благоустрою вулиці Лесі Українки був створений за європейськими зразками, він дозволить зробити місто значно привабливішим, а нові дерева, які покликані замінити вже вирублені, будуть заввишки 3-4 метри, відповідно теж дозволять створити вдосталь затінку в спекотну погоду.

На цю репліку Миколи Романюка громада відреагувала вкрай категорично, запропонувавши переміститись до місць вирубки, під сонце. Обговорення стало дедалі емоційнішим, адже ніхто не ліз за словом у кишеню, а нові закуплені дерева встигли охрестити «американськими карликами», посилаючись на подібний досвід насаджень вздовж проспекту Волі.

Новий проект вулиці Лесі Українки передбачає попередню закупівлю і висадку 45 нових дерев, на зміну «довгожителям», орієнтовна вартість кожного, зі слів міського голови, 3500-3700 грн. В підсумку міський голова привселюдно визнав недопрацювання в плані інформування загалу, яке і спричинило такий резонанс.

Згодом під тиском громадського опору Микола Романюк прийняв вольове рішення: припинити вирубку тих дерев, що ще залишились вздовж вулиці, а на місця вже зпилених посадити нові, передбачені проектом.

Загалом, окрім оновлення зелених насаджень реконструкція включатиме будівництво двох скверів із невеликими фонтанами, та значною кількістю лавочок на розі вулиць Кривий Вал та Лесі Українки, також покладання нової бруківки і ремонтних робіт над стічною каналізацією.








Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром