Лучани скаржаться на каналізаційний сморід

02 Липня 2016, 17:12
4650 Джерело: ye.ua

Лучани стверджують, що чують неприємні запахи по місту, а на «Луцькводоканалі» розповідають, що зарадити цьому навряд чи вдасться. 

Звідки долітає непривабливий душок поцікавилася у соціальній мережі Facebook Катерина Курбанова.

Як виявилося, чують запахи мало не по всьому місту. У районі «Там Таму», на Кравчука, Новочерницькій, Чернишевського, та й у центрі міста лучанам тхне каналізація.

Здебільшого, стверджують місцеві, «пахощі» з’являються вранці та пізно ввечері.

Як припустив начальник житлово-комунального господарства Юрій Крась,неприємний запах може виникати тоді, коли ведуться роботи на очисних станціях «Луцькводоканалу».  

На самих очисних станціях Район.Луцьк підтвердили, що сморід по місту і справді може з’являтися. Найчастіше це буває, коли надворі низький атмосферний тиск.

Крім того, західні вітри відносять усі запахи від очисних до Вишкова. Сприяє неприємномому запаху у місті і вирубування дерев, оскільки вони мають здатність затримувати шкідливі речовини та запах.

Також, говорять працівники, вранішній сморід може надходити з насосних станцій, яких у Луцьку є 20. Адже вранці на кожній з них оператор прочищає решітки та вмикає вентиляцію.

Позбутися запаху каналізації наразі повністю не можна,  бо для модернізації очисних споруд потрібно занадто багато коштів.

Сам директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Іван Корчук каже, що на підприємство скарг про сморід від лучан не надходить.  Проте, при наявності таких звернень він готовий особисто виїжджати на місце та досліджувати ситуацію.

«Я готовий піти з вами по місту, понюхати запахи і будемо бачити результат. До нас дзвінків взагалі ніяких не надходить», – прокоментував Іван Корчук.

Читайте також: Депутатам розказали, де у місті найсмачніша вода.

Очисні споруди «Луцьводоканалу»
Очисні споруди «Луцьводоканалу»





 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
02 Липня 2016, 22:15
Часто сморід є в районі Чорновола та Ветеранів. Бачили, як в районі Срібних лелек машини зливали в міську каналізацію какашки.
03 Липня 2016, 23:11
Це не сморід, це русскій дух.
05 Липня 2016, 02:26
Вишків та село Липляни постійно потерпають від того смороду!
09 Липня 2016, 21:04
Сморід жахливий в районі 40-го району, раніше був неприємний запах лише вранці і ввечері, а тепер і на протязі усього дня! Це просто ЖАХ
13 Липня 2016, 22:20
Пан Корчук ,запрошую до буд.4 на вул.І.Огієнка ,приходьте,нюхайте.
04 Жовтня 2016, 13:39
<p>Все пи***асы, а я — д'Артаньян)) головна політика "Луцькводоканалу", винні всі але не ми...</p>
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром