Колишній будинок офіцерів хочуть реставрувати наступного року

30 Червня 2016, 20:14
2051

Договір з Луцьким національним технічним університетом, у власності якого перебуває будинок офіцерів, уже уклали, тож наступного року планують розпочати реставраційні роботи.

Про це у четвер, 30 червня, під час сесії міськради повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич.

«Ми обліковуємо пам’ятки та вивішуємо охоронні дошки. Крім того, укладаємо охоронні договори, які забезпечують збереження пам’яток їхніми користувачами», – зазначив Петро Троневич.

Таких охоронних договорів на сьогодні уклали 53. Це, за словами начальника відділу, становить 20% від усього переліку пам’яток, які перебувають у користуванні приватних власників і руйнуються.

Зокрема, проблемним лишається питання руйнації пам’яток архітектури на Плитниці, 7, Галшки Гулевичівни, 12а, приміщення синагоги, частини мурів замку та колишнього будинку офіцерів.

Щодо останнього, начальник відділу зазначив, що з нинішнім власником будівлі –  Луцьким національним технічним університетом, уже уклали договір про проведення реставраційних робіт. Цього року університет зобов'язаний виготовити проектну документацію, а наступного - приступити до ремонту.

Крім того, Петро Троневич додав, що наразі Старе місто значиться як територія заповідника. Відповідно це не дозволяє приватизовувати квартири тим, хто там проживає.

«Якщо територія вважатиметься історичним ареалом, можна буде приватизовувати помешкання і вести господарську діяльність, проте з відповідними обмеженнями», – зауважив начальник відділу.

Тож наразі обговорюють питання щодо нового історико-архітектурного опорного плану міста. За «прогнозами» начальника відділу, план повинен пройти процедуру погодження до кінця року.

Коментарі
01 Липня 2016, 14:26
А при чому тут фото замка Любарта коли мова ведеться про будинок офіцерів. Як завжди на цьому сайті літиться все до одного місця.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром