Луцькрада поскаржилась Президенту на несправедливі тарифи для населення

30 Червня 2016, 14:35
2023 Джерело: domik.ua

Депутати Луцькради відправили звернення до Президента та Верховної Ради України, аби влада скасувала рішення про підвищення тарифів.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у четвер, 30 червня.

Депутат Андрій Козюра розповів, що звернення зумовлене необхідністю припинити політику Кабінету Міністрів щодо несправедливих тарифів та встановити їх у відповідності до рівня життя населення.

Він зазначив, що наразі в Україні погіршується стан економіки, зростає безробіття та збільшується рівень бідності. Депутат стверджує, що уряд продовжує вести згубну політику Арсенія Яценюка, а ухвала рішення про підвищення тарифів є необґрунтованою і несправедливою.

«Ціна на газ для населення, яка впливає на тарифи на тепло і гарячу воду, встановлена на рівні ціни імпортного газу. При цьому, як свідчать статистичні дані, для потреб населення фактично вистачає значно дешевшого газу власного видобутку. Це означає, що в комунальні тарифи для населення повинна бути закладена зовсім інша вартість газу», – зазначив Андрій Козюра.

А також наголосив, що українцям власний газ продають по 285 доларів за тисячу кубометрів. Тоді, як Казахстан продає власний газ своїм громадянам по 82 долари за тисячу кубометрів, Росія – по 92 долари, Грузія, яка не має газу власного видобутку – по 223 долари за тисячу кубометрів. Такі тарифи, зазначив депутат, – знущання над населенням.

Відтак депутати просять негайно втрутитися в ситуацію та встановити такі тарифи на газ, тепло, гарячу воду та світло для населення, які будуть відповідати діючому прожитковому мінімуму та рівню життя в Україні. Депутати підтримали проект звернення, проте не всі були впевнені  у його ефективності.

«Хочу наголосити, що це не перше тарифне звернення. Воно, як зайцеві стоп-сигнал. Поки буде ота Верховна Рада і той Кабінет Міністрів, поки не буде припинено роботу того парламенту,  результатів воно не дасть», – зауважив Микола Федік.

Своє незадоволення реакцією Києва на звернення Луцькради висловив і Ігор Поліщук. Він вважає, що коли Луцька міська рада надсилає звернення до Верховної ради, то повинна вимагати у відповідь реакцію, а не «відписку».

«З нас як з міської ради насміхаються. А ті високопарні слова, які ми тут говоримо, до них не долітають», – підсумував депутат.

Окрім того, Олександр Кравченко зазначив, що у вирішення проблеми тарифів активнішу участь мав взяти і міський голова.

«Ви, як міський голова, мали зустрітися з президентом, а не відправити лист в адміністрацію», – звернувся депутат до Миколи Романюка.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром