Депутати не виділили гроші на стратегію розвитку міста

30 Червня 2016, 12:02
1998 Джерело: touristclub.kiev.ua

На створення програми розвитку міста Луцька з міського бюджету хотіли віддати 200 тисяч гривень.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міськради у четвер, 30 червня.

При внесенні змін до бюджету на створення стратегії розвитку міста Луцька хотіли зняти певну суму грошей з капітального ремонту ліфтів.

Заступник міського голови Тарас Яковлев розповів, що до роботи над програмою хочуть залучити і закордонних спеціалістів. Він зазначив, що загалом стратегія розвитку обійдеться дорожче ніж 200 тисяч, проте більше грошей з бюджету брати ніхто не буде. Решту коштів, якщо вони знадобляться, шукатимуть з інших джерел.

Підтримала таку пропозицію депутат Наталія Бунда. Вона вважає, що питання стратегії варто було вирішити ще раніше.

«Міста мають стратегії і згідно з ними приймають програми. А в нас програми часто суперечать одні одним. Завдяки стратегії ми будемо мати пріоритети розвитку», – розповіла депутат.

Проте депутати дійшли висновку, що вирішувати питання фінансування не потрібно похапцем.

«Давайте підійдемо до питання ґрунтовно. Не знімати поспіхом гроші з ремонту ліфтів. Давайте почекаємо і виділимо гроші толково. Бо зараз одна невизначеність», – запропонував Ігор Поліщук.

Підтримали його також Андрій Козюра та Тарас Шляхтич.

«Зараз ми не бачимо на які цілі виділяємо 200 тисяч. Потрібно спочатку показати, куди вони йдуть і яка буде з них користь», – зазначив Шляхтич.

Відтак, Павло Данильчук запропонував виключити це питання з проекту рішення про внесення змін до бюджету міста.

Нагадаємо, що у місті створюють стратегію розвитку міста та закликають небайдужих громадян, активістів, політиків та бізнесменів долучатися до обговорень проектів, які зроблять місто кращим.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024