Шота Руставелі: люди бунтують проти встановлення газового лічильника

29 Червня 2016, 13:46
3724

На вулиці Шота Руставелі, що в Луцьку, люди протестують проти встановлення будинкового газового лічильника.

Монтажна служба приїхала до будинку №9 у середу, 29 червня, пише Волинське агентство розслідувань.

Біля багатоповерхівки зібралося близько тридцяти мешканців, які протестували проти монтажних робіт. Одна із жінок розповідає, що на усіх під’їздах розклеїли оголошення про проведення огляду та ремонту внутрішньо-будинкової системи газопостачання. До слова, в оголошенні про встановлення лічильника ‒ ні слова. За словами мешканців будинку, вони телефонували за номером, вказаним в оголошенні, але там ніхто слухавку так і не взяв.

Тож, монтажна служба приїхала з газовим лічильником, але люди перегородили дорогу і не дозволили провести встановлення. Спочатку обурені мешканці намагалися пояснити причину таких протестів робітникам. Але дізнавшись, що вони тільки виконавці, відразу полишили розмови з ними. Між тим продовжували далі блокувати встановлення газового лічильника.





Мешканка будинку Зоя Гевко переконана, що, встановлюючи загальний будинковий лічильник, дурять громадян. Жінка запевняє, що її немає вдома з ранньої весни до пізньої осені, бо в той час мешкає на дачі. Вона обурена, що буде змушена платити за цей період, адже газом вона не користується.

«Квартири у нас приватизовані. Це наша власність. «Волиньгаз» із нами ніякого договору не укладав. Без двосторонньої угоди вони хотіли встановити будинковий лічильник, тим самим порушуючи наше право. Ми хочемо встановити індивідуальні лічильники у квартирах», ‒ додала вона.

Жінка обіцяє, що мешканці будуть боротися до кінця за свої права і не дадуть встановити будинковий газовий лічильник.

Представник ПАТ «Волиньгаз» Іван Киричук розповідає, що компанія хоче встановити будинковий лічильник. «Згідно з Кодексом газорозподільних систем, балансоутримувач (управитель) не може відмовити оператору ГРМ в організації та встановленні загальнобудинкового вузла обліку природного газу, якщо ці заходи здійснюються за рахунок оператора ГРМ», ‒ каже він.

За його словами, будинковий лічильник встановлюють безплатно.

Перший заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз», головний інженер Сергій Галянт розповідає, що заходи із встановлення будинкових лічильників газу затверджені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в інвестиційній програмі ПАТ «Волиньгаз». За його словами, монтаж будинкових лічильників газу відбувається в чіткій відповідності з погодженими та затвердженими графіками.

Головний інженер запевняє, що у них є чіткий перелік адрес, де мають встановити будинкові лічильники. Отож, ПАТ «Волиньгаз» має встановити 879 будинкових лічильників газу.

Проте мешканці Шота Руставелі, 9 таки не дозволили встановити лічильник.





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39