Скандальний фестиваль журналістики можуть не профінансувати

29 Червня 2016, 12:54
2032

Депутати пропонують не виділяти кошти на одну з громадських ініціатив, проти якої виступили громадські активісти та журналісти Луцька.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у середу, 29 червня.

Нагадаємо, що Фестиваль Волинської журналістики, до програми якого входять майстер-класи, концертна програма і фуршет, переміг у конкурсі кращих громадських ініціатив жителів міста і був затверджений мером міста Миколою Романюком.

Фестиваль викликав чимало дискусій серед лучан, а його ініціаторів звинувачували у підтасовці голосів та використанні прізвищ журналістів, які насправді не голосували за ініціативу.

Читайте також: Журналісти зібрали підписи проти скандальної ініціативи-переможця «Фестиваль волинської журналістики»

Аби привернути увагу до фальсифікацій, вчинених під час проведення конкурсу, та скасувати його результати, збиралася ініціативна група журналістів, яка раніше виступала за неприпустимість фінансової підтримки Фестивалю журналістики у розмірі 50 тисяч гривень.

Читайте також: Їжа та розваги – найпопулярніші статті витрат скандального фестивалю журналістики

До розгляду комісії активісти запропонували проект рішення, який пропонував рекомендувати Миколі Романюку скасувати результати голосування та розглянути усі програми на відповідність меті та завданням конкурсу. А також містив пропозиції щодо проведення самої процедури голосування.

Голова комісії, депутат Павло Данильчук зазначив, що аби зняти недовіру громадськості та врятувати репутацію конкурсу, варто підтримати такий проект рішення.

Проте його колега Борис Смаль вважає, що відмінити усі ініціативи було б некоректно до тих, хто за них голосував. Він вважає, що спершу варто запитати комісію, яка допустила фестиваль журналістики до голосування, адже він не відповідає вимогам конкурсу.

Натомість Тарас Шляхтич запропонував не скасовувати результати конкурсу, а просто не виділити гроші на скандальну ініціативу на пленарному засіданні сесії міськради та рекомендувати міському голові внести зміни до власного розпорядження.

Щодо пропозицій, які напрацювали активісти – їх обіцяли розглянути та включити у напрацювання робочої групи. Члени комісії підтримали таку пропозицію одноголосно.

 

Коментарі
29 Червня 2016, 18:52
данильчук просто відіграеться на журналістах перекручуючи факти
04 Липня 2016, 15:32
Як лучанин, який віддав голос за фестиваль, не погоджуюся з пропозиціями і здогадами Ірини Новосад.<br/>Чому не провести у Луцьку такий захід. В анкеті виразно визначено наміри ініціативної групи. Такого в обласному центрі ще не було: відкрите спілкування читачів з творцями своїх видань. Не буду переказувати зміст наміру. Важливо, щоб усі учасники були щирими і відвертими. Інша справа як це свято зробити цікавим! Тут мала б відбутися щира дискусія між колегами, запропоновані цікаві заходи, вдосконалення сценарію, пропозиції його підготовки.<br/> Думки та пропозиції Ірини Новосад вражають ... Дозволю їх нагадати - виключити із членів НСЖУ членів ініціативної групи, підготувати листа в Національну спілку журналістів України, заборонити проведення фестивалю, зняти з конкурсу усіх переможців і розпочати новий збір підписів, подається копія документа про відміну рішення міського голови, розглянути це питання на сесії , звинувачення в підтасовці голосів... Виникає багато чому до автора таких ініціатив.
04 Липня 2016, 17:45
Не можемо і не хочемо бути єдиною спільнотою у журналістському цеху. Обовязково хтось намагається створити свій світ або &quot;мир&quot; за яким лише його правда.
05 Липня 2016, 15:09
Сподіваюся, що здоровий глузд переможе і комісія внесе свої пропозиції щодо організації фестивалю, якщо в не запропонованому варіанті,то він має відбутися із врахуванням зацікавлених у його проведенні сторін. Спілкування на цьому заході з досвідченими , заслуженими журналістами, зокрема, з Василем Федчуком, Володимиром Данилюком, Олександром Нагорним, Анастасією Філатенко, Катериною Зубчук, Святославом Пирожком, Андрієм Бондарчуком та багатьма іншими, які залишили вагомий слід в журналистиці Волинського краю, могло б стати доброю школою для тих, хто насправді прагне оволодіти журналістською професією.
05 Липня 2016, 16:19
В полемике, как и в споре, недопустимы некорректные приемы ( подмена тезиса, аргумент к силе или к невежеству, использование ложных и недоказательных аргументов и.т.п) Из Википедии. Это для тех, кто когда-то работал в прокуратуре.
05 Липня 2016, 17:51
А це вже цікаво! До речі у підписантах до НСЖУ лише двоє журналістів!!!!????
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром