У ДНЗ №19, де отруїлися діти, замовчують правду?

29 Червня 2016, 11:43
3299 Джерело: deskvdenis.blogspot.com

Депутат Луцькради Анна Мовяк вважає, що відповідальність за отруєння дітей у дошкільному навчальному закладі №19 повинна нести комісія, яка відповідає за продукти харчування у садочку та, зокрема, керівник закладу, який затверджував відповідну комісію. 

Про це інформує прес-служба «Народного контролю».

Нагадаємо, у кінці травня 15 дітей дитсадка №19 захворіло на сальмонельоз. Причиною масового отруєння, згідно проведеної перевірки Держсанепідемслужби Волині, імовірно стали страви з яєць. 

Через порушення у роботі харчоблоку кілька дітей потрапили до інфекційного відділення, а працівники, які це допустили, вже звільнені

Анна Мовяк направила депутатський запит із вимогою надати супровідні документи на продукти харчування, які отримував ДНЗ №19 протягом квітня-травня 2016 року. 

З документів можна отримати інформацію лише про якість олії, борошна, круп, однак з невідомих причин не було надано накладну на яйця, молочні продукти та м'ясо, котрі могли бути збудником хвороби. 

 «Просили інформацію за квітень-травень. Тож, або яйця привезли ще в березні, або наше прохання проігнорували. Натомість у Держпродспоживслужба під час перевірки встановила, що яйця, які на момент перевірки були на складі в садочку, марковані 25 травня, а накладна виписана 23 травня. Тобто виробник порушив інструкцію та промаркували яйця «свіжішим» числом», – розповіла депутат.

Під час перевірки Держпродспоживслужба виявила чимало порушень  у роботі харчоблоку.

«У ході перевірки харчоблоку ДНЗ №19 27 травня встановили, що курячі яйця надійшли з ТзОВ «Птахофабрики крупець», а постачальником є ТзОВ «Вестподукт» (накладна №483) від 23.05.2016 року у кількості 720 штук з маркуванням 25.05.2016 року і зберігалося на стелажах у складському приміщенні без гофротари та реєстрації температурних режимів, що є порушенням  про терміни реалізації та умови зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються згідно Наказу  №298/227 «Про затвердження інструкції з організації харчування дітей у ДНЗ», - йдеться у документі.

Тож Анна Мовяк вимагає надати їй супровідні документи на яйця та інші молочні продукти та притягнути до відповідальності осіб, які причетні до отруєння дітей.

«Керівництву садочку, мабуть, є що приховувати, якщо вони не надали всі накладні. Однак замовчування правди та недбалість коштує здоров'я наших дітей»,  - вважає депутатка.









 

Коментарі
30 Червня 2016, 00:54
ця вся шантрапа хоче втриматись
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром