Скільки коштує кімната для студента у Луцьку

12 Серпня 2015, 13:15
13298

Вартість оренди житла порівняно з минулим роком не зросла, а хлопців беруть на квартиру неохоче.

Дехто з вчорашніх абітурієнтів розповідає, що бере першу-ліпшу квартиру, згодом сподіваючись підшукати щось краще. А інші прискіпливо придивляються до кімнат та господарів, намагаючись знайти домівку на довготривалий термін.

Район.Луцьк дізнався де, за скільки і на яких умовах здають кімнати для студентів.

В Інтернеті пошуки не завжди можуть бути успішними, бо більшість оголошень подають агентства, які ручаються, що за короткий термін та окрему плату (500-600 гривень) знайдуть ідеальне житло. Чи знайдене агентом помешкання буде підходящим, ми не перевіряли, а взялися за пошуки самостійно.

Оголошень насправді є багато, собливо на інформаційних дошках біля університету. У районах ДПЗ і 40 кварталу кімнати для студентів здають рідко.

Телефонуємо за оголошенням у квартиру на проспекті Перемоги. Жінка зі старечим голосом відразу попереджає, що вода зараз дорога, тому не бажано надто часто мити голову, а ванну приймати взагалі краще вдома. 

Більшість господарів готові взяти  дівчат,  у хлопців вибір помешкання менший. Вирушаємо до власника, який міг би прийняти на проживання хлопців. Він каже, що плата становить 450 гривень, є санвузол та кухня,  будинок приватний. Умови не найкращі, але жодних обмежень практично немає. «Хай тільки дівчат не водять»,  - говорить чоловік і підкреслює,  що дешевше у центрі міста нічого не знайти.

Найдешевші квартири розташовані далеко від  центру, а ціни за кімнату в середньому коливаються в районі 400-500 гривень. На вулиці Володимирській зустрічає жінка і проводить у апартаменти. Фотографувати кімнату заборонила, бо «багато зараз аферистів ходять», у квартирі місця небагато,  обмежень щодо використання води та електроенергії немає. «Усе як вдома, - каже жінка. - Але в межах  розумного».

Проспект Відродження цього року обійдеться студентам недешево - за 600 гривень на місяць готові були прийняти на підселення до ще двох дівчат-першокурсниць. «Тамтамівський» район має таку ж цінову категорію - знайшли кімнату за 650 грн.

Ще дорожчою  виявилася вулиця Лесі Українки - 700 гривень плюс комунальні послуги, але доволі простору кімнату здавають для однієї людини.

Проспект Грушевського буде теж не надто дешевшим - є кімнати за 500-600 гривень.

Більшість господарів стверджує,  що ціни не піднімали з  минулого навчального року, тому надалі проживання може подорожчати ще принаймні на сотню гривень.

Софія Січкун

Коментарі
13 Серпня 2015, 02:38
кімнату здавають - здаШО????? грамотність і рівень поваги до читача зашкалює. коректність сенсу - взагалі за межею. <br/><br/>є квартири за 500-600 гривень - ??? квартири? чи, мо, таки кімнати або підселення (уточнити к-ть чоловік). про що матеріал...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром