Ініціативна група лучан хоче повторного проведення конкурсу ініціатив

25 Червня 2016, 18:38
4663 Джерело: vk.com

Місцеві активісти та журналісти презентували проект рішення Луцької міської ради про скасування результатів конкурсу громадських ініціатив та вимагають внести зміни до програми та провести повторне голосування.

Про це йшлося під час прес-конференції у п’ятницю, 24 червня.

За словами журналістки «Громадського.Волинь» Марії Доманської, головна мета цього проекту рішення – показати, що не можна погоджуватися з фальсифікаціями та так нераціонально використовувати бюджетні кошти. Найбільше журналістку обурив Фестиваль волинської журналістики, на проведення якого витратять 45 тисяч гривень з міського бюджету на грамоти, квіти і премії для самих себе.

«Тому ми скористалися правом місцевої ініціативи та провели збори. Саме їх результатом став цей проект рішення, в якому вимагаємо:

- відмінити результати он-лайн голосування за громадські ініціативи 2016 року;

- скасувати розпорядження від 27.05.2016 р. №285 «Про затвердження переліку ініціатив-переможців конкурсу»;

- оголосити нове он-лайн голосування за громадські ініціативи 2016 року, із врахуванням змін та доповнень внесених цим рішенням;

- змінити склад робочої групи у відповідності до вимог цього рішення та доручити групі повторно розглянути усі подані ініціативи на предмет відповідності їх завдань та бюджету меті та цілям Програми», – зацитувала документ Марія Доманська.

 Крім того, керівник мережі гіперлокальних сайтів Район.in.ua  Ірина Новосад зауважила, що досі журналісти чекають на відповідь з міськради на своє звернення. У чиновників згідно із законом залишилися ще кілька днів, що надати свої пояснення, чому вони, незважаючи на фальсифікації, все ж вирішили затвердити результати конкурсу.

«У депутатів дуже різні думки з цього приводу, але ми дуже сподіваємось, що наш проект рішення все ж підтримають. І закликаємо всіх свідомих обранців це зробити. Адже це просто ганьба, що в конкурсі можуть вигравати ті, хто вміє накручувати голоси, а не ті проекти, які справді цікаві чи потрібні місту», – зазначила Ірина Новосад.

Також у проекті рішення йдеться й про те, щоб голосування відбувалося за допомогою BankID й змінився склад координаційної ради: третина від міськради, третина чиновників та третина від громадськості.

Нагадаємо, ініціатива «Фестиваль волинської журналістики», викликала хвилю дискусій серед лучан.

Зокрема, ініціаторів цього фестивалю звинувачують у підтасовці голосів та використанні прізвищ реальних журналістів, які насправді за проект не голосували.

Побачивши очевидні маніпуляції з голосами за цю ініціативу, частина журналістської спільноти виступила проти проведення фестивалю. Про що відразу чітко заявила. Проте події розвивалися настільки швидко, що через кілька днів після завершення голосування Микола Романюк все ж підписав розпорядження з іменами переможців, незважаючи на публічний скандал.

9 червня, журналістська спільнота міста звернулася до Національної спілки журналістів України з вимогою розібратися з ганебною поведінкою місцевого осередку.

Проте перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що переголосування за скандальну ініціативу не буде.










 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром