Театральний майдан: як лучани святкували 20-ти річчя Конституції України

25 Червня 2016, 11:11
2006

З нагоди 20-ї річниці прийняття Конституції України містяни слухали промови владців та споглядали на святковий концерт.

Урочистості відбулися у п’ятницю, 26 червня, на Театральному майдані Луцька – пишуть на сайті міськради.

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Заходи розпочалися з виконання Державного Гімну України, а також вшанування пам'яті Героїв, які загинули за волю і незалежність України, хвилиною мовчання.

Першим надали слово професору Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Володимиру Барану. Він розповів про основні моменти прийняття законодавчих документів в різних епохах української історії.

За його словами, першим прототипом сучасної Конституції була Конституція Пилипа Орлика. Вона складалася із преамбули і 16 параграфів, у яких вперше застосовано поділ гілок влади на законодавчу, виконавчу і судову.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик урочисто привітав усіх присутніх лучан і гостей міста.

«Сьогодні, як ніколи, нам потрібна демократія і справжні права наших громадян. Маємо об'єднати зусилля, щоб продовжувати і вдосконалити процес державоутворення. А отже, головним завданням Основного Закону є відданість основним правам народу України», – наголосив Гунчик.

Заступник голови обласної ради Роман Карпюк побажав усім мирного неба, а також зазначив, що день прийняття Основного Закону підтверджує, що ми є незалежною і правовою державою.

 Перший заступник міського голови Тарас Яковлев також виступив із урочистою вітальною промовою і зазначив, що Конституцію України можна назвати суспільним договором між владою і громадою.

«У новітній історії України ми бачили чимало прикладів нехтування законами, що в подальшому призвели до непоправних наслідків. Тому бажаю усім мирного неба, усвідомлення важливості нашої історії. Це обов'язково стане запорукою нашого благополуччя, і нехай далі у нас все складається якнайкраще!»,  –  побажав Яковлев.

Після офіційної частини для присутніх був організований святковий концерт.















 

Фото Романа Домбровського

Більше дивіться у фотогалереї.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром