Військовий госпіталь відзначив 75-ту річницю

24 Червня 2016, 17:15
7390

Цього року Луцький гарнізонний військовий госпіталь відсвяткував 75-ий ювілей.

Урочистості з нагоди свята відбулися у п’ятницю, 24 червня, у міському Палаці культури.

Лікарів госпіталю привітали колеги з інших міст та голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Начальник Луцького військового госпіталю Олександр Хоменко розповів, що після війни в Афганістані і 30-ти років спокійного життя, дико було чути про поранених на сході. Тоді, після обстрілів під Волновахою до Луцька госпіталізували перших поранених і з того часу госпіталь продовжує рятувати життя.

«Ми забрали тоді шість поранених. Правда потім були розмови, хто це вирішив. Але рішення було правильне – вони живі», – розповів Олександр Хоменко.

Також він зауважив, що був період, коли у госпіталі залишилися пусті полиці в аптеці та пусті рахунки у банку. Проте завдяки допомозі місцевої влади ліки діставали за одну ніч, знаходили і гроші на перевезення постраждалих.

До привітального слова долучився і Володими Гунчик.

«Військовий лікар – це людина, яка однією рукою має тримати скальпель, а у другій може бути автомат. Коли виникає потреба ці люди кладуть своє життя, захищаючи поранених бійців. Не один батько та мати в душі дякували лікарям а те, що вони зберегли життя дітей». – наголосив голова ОДА.

Він нагадав, що під час мирного життя про військовий госпіталь забули, проте значимість установи зрозуміли тоді,  коли з’явилися перші жертви АТО. А також наголосив, що ці сторінки історії медичної установи стануть етапом відновлення госпіталю, адже лікар залишиться важливою людиною у нашому житті.

Привітав військових лікарів  і начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук. Він передав привітання від міського голови Миколи Романюка та депутатського корпусу і побажав професійного росту тим, хто виконує нелегку роботу – рятує людські життя в умовах війни.



Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик
Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик





Начальник Луцького військового госпіталю Олександр Хоменко
Начальник Луцького військового госпіталю Олександр Хоменко



Начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук
Начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук






1











 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром