Активісти вимагають скасувати результати конкурсу громадських ініціатив

24 Червня 2016, 14:07
1828

Ініціативна група вимагає скасувати результати конкурсу і провести нове голосування через BankID, адже громадські активісти переконані, що он-лайн голосування за громадські ініціативи відбулось із суттєвими маніпуляціями.

Про це йшлось 24 червня під час прес-конференції ініціативної групи журналістів Волині щодо проведеного конкурсу у рамках Програми підтримки ініціатив жителів Луцька, повідомляє «Конкурент».

Громадська активістка і журналістка Марія Доманська повідомила, що ініціативна група підготувала і хоче винести на розгляд червневої сесії Луцькради проект рішення «Про внесення змін до рішення Луцькради «Про Програму підтримки ініціатив жителів». Оскільки, за її словами, голосування проведене з певними маніпуляціями й не відповідає отриманим результатам. Також її дуже обурило, що серед переможців є фестиваль журналістики, голосування за який було з очевидними порушеннями.

Активісти вимагають, щоб створили новий склад робочої групи, який включатиме в себе фахівців виконавчих органів ради, представників депутатського корпусу та представників громадськості.

В проекті рішення йдеться про те, що система голосування повинна включати спосіб верифікації користувачів через BankID. Один житель міста може проголосувати лише за одну ініціативу. Також проектом рішення передбачається, що якщо у випадку виявлення фальсифікацій та інших видів маніпуляцій, що суттєво впливають на результати голосування, робоча група зобов'язана вжити належних заходів для вирішення цих конфліктних ситуацій.

Таким чином ініціативна група рекомендуватиме Луцькому міському голові Миколі Романюку відмінити результати он-лайн голосування і скасувати розпорядження «Про затвердження переліку ініціатив-переможців конкурсу».

Окрім того пропонуватимуть оголосити нове он-лайн голосування за громадські ініціативи 2016 року, із врахуванням змін та доповнень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром