Через збройну сутичку діти не могли виїхати до Карпат

24 Червня 2016, 10:34
1834 Джерело: volynnews.com

Понад півдоби діти з батьками змушені були чекати на автобус, щоб вирушити до Карпат у табір.

Спізнення водія, відсутність іншого кермувальника, інформація про замінування автобуса – саме з такими перепонами позаминулої ночі довелося зіткнутися лучанам, пише ІА Волинські новини.

22 червня о 23:30 діти, які займаються художньою гімнастикою у клубі «Спорт-Естет», мали вирушити від готелю «Світязь» автобусом у табір в Карпати. Батьки розповіли, що приїхали вчасно й чекали на відправлення. Однак автобус спізнився і приїхав тільки о 00:45. Діти уже почали заходити в транспорт, коли виявилося, що їх в Карпати повезе тільки один водій, замість обіцяних двох. Батьки запитали, чи є у нього усі необхідні документи, на що той відповів, що йому про це нічого невідомо.

«Моя донька ходить на художню гімнастику у цей клуб. Там нам розповіли, що можна поїхати в табір у Карпати. Нас запевнили, що після табору діти краще розвинуть свої навики в гімнастиці. Тому ми погодилися. Табір організували тренери клубу разом із громадською організацією «Ми плюс». Поїздка вартувала 2500 гривень. Сюди входило проживання, харчування та проїзд», – розповідає мама Ірина.

Саме у той час, коли діти мали вирушати у подорож, начальник Управління патрульної поліції ЛуцькаОлександр Вовченко разом зі своїм заступником Дмитром Хмаруком службовим автомобілем об’їжджали місто. Як повідомила патрульна поліція Луцька на своїй сторінці у Фейсбуці, їхню увагу привернула ця юрба біля готелю. Впевнившись, що це діти-туристи і все гаразд, начальник із заступником повернулись до свого автомобіля. Раптом двері Hyundai Sonata відкрив невідомий чоловік із собакою, схожою на вівчарку, та скомандував Олександру Вовченку вийти з машини. Отримавши відмову, громадянин схопив ножа та кинувся на начальника Управління. Тієї ж миті Дмитро Хмарук вибіг з автомобіля та попередив, що стрілятиме, якщо нападник не зупиниться. Однак це не подіяло, так само, як і попереджувальний постріл заступника з травматичного пістолета в повітря. Тоді поліцейському довелось двічі вистрелити в громадянина, перш ніж той кинувся тікати. За кілька метрів Олександр Вовченко наздогнав та затримав втікача. На місце події викликали підкріплення та швидку. За попередньою інформацією, перш ніж напасти на Олександра Вовченка, чоловік встиг сказати туристам, що в автобусі є вибухівка. Вибухотехніки оглянули транспортний засіб. На щастя, жодної загрози не виявили.

Цей факт неабияк налякав батьків. Адже автобус спізнився, водій сказав, що не знає, чи є усі необхідні документи та страховка. А тут ще й божевільний чоловік вигукує, що у транспорті, яким мають везти їхній дітей у подорож, бомба. Батьки разом з дітьми зібралися у залі очікування готелю, а після цього, злякавшись, поїхали додому.

«Як тільки приїхали додому, то нам зателефонували, що о четвертій ранку знову збір, але уже біля дев’ятої школи. Коли приїхали, ніякого автобуса не було. Через трохи часу приїхав той самий сонний водій, який не спав цілу ніч. Звісно, що ми не відпустили з ним дітей», – каже Ірина.

Жінка каже, що за словами організаторів, інший водій мав приїхати, проте так і не доїхав. Тому, зневірившись та добряче втомившись, батьки разом з дітьми забрали сумки та поїхали додому.

Невиспані та змучені вони об 11-й ранку знову вирушили до готелю «Україна», адже їх запевнили, що поїздка таки відбудеться. Лучанка Ірина розповідає, що страховок вона не бачила. Як без них мали їхати діти - невідомо.

Анна Войнаровська із клубу «Спорт-Естет», яка була причетна до організації поїздки, розповілаІнформаційному агентству Волинські Новини, що не може прокоментувати ситуацію, адже вже у від’їзді в Карпатах разом із іншою групою туристів. Жінка запевнила, що журналсти не зможуть ні з ким зв’язатися, аби розпитати про поїздку, адже, з її слів, діти уже вирушили з Луцька і зараз в дорозі. Хоча екскурсійна група на момент розмови журналіста ІА Волинські Новини нікуди не поїхали, а очікували на транспорт біля готелю.

Натомість керівник громадської організації «Ми плюс» Сергій Семенюк стверджує, якби батьки вночі не поїхали додому, то вже б зараз їхні діти були у таборі.

«За кілька годин ситуація вирішилася б. Батьки обманюють, бо було два водія, а не один. Просто вони виявилися хамами. Але страховки у них були», – прокоментував Семенюк.

Він також розповів, що виїзд затримується через те, що потрібно робити нові документи.

О 13:00 годині таки приїхав автобус із двома водіями. Зі слів батьків, транспорт був зручним, а у водіїв таки були усі потрібні документи. Тому діти нарешті вирушили у довгоочікувану подорож до Карпат.

Коментарі
24 Червня 2016, 13:39
Дурні батьки,які довіряють своїх дітейо таким безвідповідальним людям. Щоб я відпустила зараз свою дитину, з ким? Боже,як вам не дорогі ваші діти.Які безпеяні, які безвідповідальні батьки.Після такого інциденту і ще пустили.Больні на голову.Візьміть і самі завезіть своїх дітей поїздом чи автобусом.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром